fbpx

Dvæl ved mørket på “The Wind” af Sebastian Mouritsen

Foto: Erik Bay Michelsen

Sebastian Mouritsen laver inderlig folkmusik, og har senest udgivet “The Wind”.

Det er altid forfriskende at høre unge musikere og kunstnere som tør at lave musik, der måske ikke ligefrem er en del af den mainstream musikmode. Sebastian Mouritsen er en af dem. Armeret med sin akustiske guitar laver han folkmusik, som på en af samme gang lyder som fra et andet årti men også enormt moderne. Sammenlignet med hans tidligere udgivelser, er “The Wind” en af de tungere numre, der med keltisk korstil, rummelig stortromme og dybe cello-toner emmer af mørke følelser. Selv fortæller han om nummeret:

– Under corona lockdown har jeg følt at jeg var ved at blive helt skør. Jeg har følt mig indespærret og virkelig savnet at komme ud og ‘flyve’, som der bliver sunget i sangen. Al min fantasi havde fuldstændig forladt mit hoved og jeg havde ingen kreative tanker. Blokaden og savnet til det sociale samvær var jeg dog til sidst i stand til at få overført til noder og skrevet om til tekst, som jeg gør det bedst i uhåndgribelige situationer.

Nu er vi heldigvis ved at lukke langsomt op igen, men har man det ligesom Sebastian, kan man dvæle lidt ved de mørke tanker på “The Wind” herunder:

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com