fbpx

First Flush og Søren Holm er gået sammen på den nye dragende single “Vildgæret Ensomhed”

Foto: Mathis Schmidt

I dag kan First Flush løfte sløret for første udspil fra deres kommende album, og de har Søren Holm med på den drømmende single.

Det fremadstormende band First Flush udgav deres debut EP På Tinden helt tilbage i 2014, og har siden da udgivet en række singler og hele tre albums. Deres unikke lyd er båret af lækker instrumentering og et poetisk dansksproget tekstunivers. De har på alle måder imponeret os, og derfor var de også at finde på vores liste over 20 danske navne du skal holde øje med i 2020. Lige inden landet lukkede ned grundet covid-19, spillede de en smuk koncert på Hotel Cecil, og i den forbindelse stillede vi bandet 10 hurtige spørgsmål, hvor vi lærte dem lidt bedre at kende.

Nu er First Flush klar med det første udspil fra det kommende album Fjorden. Sangen hedder “Vildgæret Ensomhed”, og er et følsomt og ømt nummer, hvor Søren Holm gæster med sin lækre og unikke vokalklang. Sangen er båret af smukt guitarspil og et roligt trommebeat, der understøtter den fine tekst. Selv fortæller vokalist Jonathan fra First Flush om sangen:

– “Vildæret Ensomhed” er en sang om at være ung og føle sig ensom – og hvordan man kan have lyst til at forlade sin krop, blive til en anden, men ikke kan, fordi man hele tiden er bundet til at være sammen med sig selv(…)  ”Vildgæret” kommer af, når man brygger uden tilsat gær, men lader luftens bakterier sætte gang i gæringen. Det er et ret nørdet, men også et ret intuitivt billede. Det ”vildgærede” element i ensomheden er, at man ikke selv ved eller bestemmer, hvor ensomheden kommer fra, om man har det fedt med at være alene eller bliver ked af det af at være isoleret. 

Sangen er utroligt dragende, og bærer en stærk autencitet med sig. Søren Holms smukke vokal pryder sangen, og giver en smuk lyd til helheden. Om samarbejdet fortæller Jonathan:

Søren medvirker af mange grunde, dels er han en utrolig vokalist, og så synes jeg det er vigtigt, at man synger sammen med andre, når man synger om at være alene.

Er du også glad for poetisk dansksproget musik, og bløde toner, så kan du med sikkerhed få varmen med First Flush og Søren Holms nye single “Vildgæret Ensomhed”. Du kan oven i købet se en æstetisk live-version af sangen herunder:

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com