fbpx

FORPREMIERE: Altrock-trioen Poptones leverer store følelser og lækre toner på deres debutsingle

Foto: Tommy Frost

I morgen udkommer Poptones’ debutsingle, og vi er stolte af at kunne afholde en eksklusiv forpremiere på den i dag.

Den københavner baserede altrock-trio Poptones består af Anders Poulsen, Simon Hiemstra og Mads Bertelsen. Drengene har kendt hinanden siden 2011, og siden 2017 har bandet udviklet på deres musikalske projekt, som er endt ud i at blive til Poptones. Deres inspiration kommer fra 80’erne og 90’ernes alternative rockscene, og bands som Slint, Nirvana, This Heat og Built To Spill har især været en stor inspirationskilde. Siden at vi oplevede dem spille deres koncert, fyldt med distortionguitar, intense synthesizers og et hårdtslående beat til Blossom Festival 2020, har vi set frem til at de skulle udgive deres musik.

Nu er Poptones heldigvis klar med førstesinglen “Escape”, der er et kontrastfyldt nummer, der emmer af store følelser. Lyden er båret af forsangerens bløde og luftige vokal, svævende strygere og hårdtslående trommer, der alt sammen understøtter sangens mening. Den handler om at genvinde selvstændigheden efter et ødelagt forhold. Selv fortæller forsanger Mads Bertelsen om sangen:

Sangen er skrevet efter bruddet med min ekskæreste og handler om at undslippe følelsen af at være indespærret i et forhold. Det er en cut-up-tekst, jeg oprindeligt læste op og derefter klippede sønder og sammen, indtil der kom en rytme frem i det. Resultatet blev en collage af improviserede sætninger og udbrud, der indkapsler umiddelbarheden i det væld af undertrykte følelser, der pludselig får frit løb, når et forhold forliser. Særligt omkvædets insisterende og gentagne ’confident’ er et befrielsens råb om at genvinde sin selvstændighed som individ.

Poptones leverer en solid debut, og sangen er oven i købet en del af deres kommende debut-EP Hunt, der udkommer senere på året. Indtil da kan man bruge ventetiden på at høre nummeret “Escape”, som vi er stolte af at kunne afholde forpremiere på.

Tags:
Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com