fbpx

Game of Thrones-skuespiller viser endnu en gang, at han også mestrer musikken

Foto: Matt Beard

Den engelske skuespiller og musiker Raleigh Ritchie er klar med en ny sprød single, og en tilhørende musikvideo der bringer assosiationer til den britiske historie.

Det er måske ikke alle der ved, at den britiske skuespiller Jacob Anderson også gemmer på en ganske succesfuld musikkarriere, hvor han går under aliasset Raleigh Ritchie. I 2014 udkom Raleigh Ritchies debut-EP under titlen Black and Blue, og siden da har han udgivet albummet You’re a Man Now, Boy, hvor han på sangen “Keep It Simple” får selskab af grime-sensationen Stomzy.

Nu er Raleigh Ritchie klar med den nye single “Aristocrats”. Sangen er en rejse igennem den britiske historie, hvor han kredser om følelsen af ikke at blive elsket tilbage af det land, man selv elsker. Han uddyber selv om handlingen:

Britisk historie er kompliceret, især som person med en anden hudfarve end hvid, og historien fylder alt. Det er det vi lærer om for at bygge vores fremtid op. I skolen lærte jeg ikke andet om den britiske historie end landets vundne krige og en version om nogen af deres grusomheder. Nogen gange er det et forvirrende sted at stå. Selvom at jeg elsker mit land, har jeg ikke altid følt mig elsket tilbage.

Sangen har også fået sig en flot musikvideo, der afspejler den britiske historie igennem tiden, hvor han selv spiller en bærende rolle. Videoen er både smuk og rørende, men giver også plads til at vise nogle voldsomme følelser. Selv siger Raleigh Ritchie om videoen:

I videoen ville jeg gerne undersøge, hvad sangen handler om og mit forhold til min egen historie, og historien om dem der var der før mig.

Sangen er en del af Raleigh Ritchies kommende album, der rammer gaden til sommer. Du kan høre sangen “Aristocrats”, og se den flotte musikvideo dertil, som Raleigh Ritchie selv har instrueret her:

´

Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com