fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 21

Foto: The 1975 // Universal Music Group

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til hårdtslående indiepop, kæk dansk rap, dansabelt power pop, blide ørkentoner eller en rutsjebane tur rundt i adskillige genrer vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Cousin – Your Models Are To Blame For Your Love

Der skal lyde en kæmpe anbefaling til at tjekke det spirende indiepop band Cousin‘s debut-EP ud. Med titlen Your Models Are To Blame For Your Love undersøger de fem kraftfulde numre nogle af de emner og følelser, man som menneske i en digitaliseret og polariseret verden kan være præget af. Universet er mørkt, sårbart og hårdtslående og lyden er båret af støvede synthesizere, en tung sub-bas, distortet guitar og en dybfølt og intens falsetvokal. Vi havde allerede fået en forsmag med numrene “Heart Dreams” og “Spare”, som vi havde musikvideopremiere på igår. De andre numre på EP’en falder smukt i hak med singlerne og tilsammen bliver det til en stærk EP, der var lige ved ikke at blive til noget. Det er vi dog glade for at den gjorde.

Dagny Strangers / Lovers

Den næste store norske pop-dronning, Dagny, er netop ude med første del, eller side A, af hendes længeventede debutalbum, der går under titlen Strangers / Lovers. Selvom dette er artistens første samlede udgivelse, er der med overbevisende 100 millioner streams på singlen “Drink About” ingen tvivl om musikerens lovende fremtid. Den nye udgivelse er en magtdemonstration i velproduceret pop med ultra skarpe dansable beats samt søde og sassy tekster leveret af en overlegen vokal. Vi ser også frem til at danse med på anden del af albummet, når det dropper til september.

SULKA & Tue Track – Epoker

Den danske rapper SULKA er gået sammen med Tue Track om at producere et tidsløst rapalbum til de unge utilpassede ildsjæle. Med stemningsfyldte produktioner der både har noget nostalgisk og nytænkende over sig, er dette et stærkt debutalbum fra kunstneren. SULKA bringer hæmningsløse tekster og en vildskab til bordet, leveret med et teknisk ynde og flabet flow. Med denne udgivelse indtager musikeren en uudforsket position i det danske hiphop landskab. Albummets ti numre er, som rapperen selv beskriver det, alle en lille epoke, hint albumtitlen, med hver deres start og slutning, der kan være med til at udfolde store følelser som vrede, sorg, kærlighed og glæde.

The 1975Notes On A Conditional Form

I dag har den britiske gruppe The 1975 udgivet deres marathonalbum Notes On A Conditional Form, og med det viser de endnu en gang, at de er et band med fingeren på pulsen. For det gælder om at holde tungen lige i munden, når man lytter albummet igennem. Det er et sandt klippeklister-værk, der tager lytteren med på en rundtur omkring næsten lige så mange forskellige genrer, som der er sange på albummet. Hvert nummer har sin helt egen gennemførte lyd og stemning. Albummet starter ud med spoken word fra Greta Thunberg, derefter tager det fart med et energisk og rebelsk støjrocknummer der bliver erstattet af et instrumentalt cinematisk og storslået track, og sådan fortsætter albummet derned ad med alt lige fra house til sukkersød pop, som en rutsjebanetur der trods de mange sving og loop er en velstruktureret tur. Der skal lyde en kæmpe anbefaling til at gå på opdagelse i det 80 minutter lange mesterværk, og hvis du er fan af The 1975 har vi samlet tre bud på dit nye musikalske crush her.

Yune – Agog

Det kontrastfyldte debutalbum fra den danske indiekvintet Yune, dykker ned i ørkenstemning og dyrker de situationer, hvor der ikke er en umiddelbar udvej i sigte – om det så er på godt eller ondt. De fem bandmedlemmers forskellighed bliver forenet i en mystisk og behagelig udgivelse, der giver en udpræget varmende fornemmelse. Albummet er præget af hvirvlende guitarfigurer, vibrerende synth og en gyngende dybde skabt af trommerne og bassens tilbagelænethed. Vokalen er ligeledes henkastet, og helhedsindtrykket er derved en dragende fornøjelse af et velstøbt værk. Om det at tage inspiration fra ørkenens facetter udtaler bandet:

Ørkenbilledet giver plads til egne fortolkninger og sindstilstande. For nogen bliver det varmen og den smukke, nærmest meditative, bølgende endeløshed, der præger indtrykket. For andre, måske ensomheden og tomheden.

Gå heller ikke glip af:

Barbara Moleko – Jeg Er Stærk
CXRTIER – GRAA
Datamatros – Stimulate
De lyse timer – Blanke Blå EP
LINDSJØRN – Flying High
Lukas Vanggaard – Håndspillede Hits
RG Lowe – Life of the Body
Select Captain – Comes in Waves, Pt. 3
Spejlvendt – Mistet Forbindelse
Wilma Nea – Issues

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com