Glem alt om den indre kritikker og kom i optimistisk sommerstemning med den nye single fra Rey D’Asian

Foto: Paul Edwards

Den svenske R&B-artist, der tidligere er kendt under kunstnernavnet Rey Mayari, er tilbage med en dugfrisk sommersingle under det nye kunstnernavn Rey D’Asian. 

Det kan være godt at fornye sig engang i mellem. Det har det svenske pop-håb Rey D’Asian gjort ved at skifte kunstnernavnet ud og udgiver i dag den solrige sommersingel “Say Yes”.

Sidst vi hørte fra Alexander Malinao, var det med den groovy og politiske single “My White Friends”, hvor vi skrev at artisten var »et yderst interessant R&B-navn fra Norden«. Godt nok er navnet skiftet ud, men påstanden er mere sand end aldrig før. Med singlen “Say Yes” får vi en smagsprøve på den kommende EP, der efter sigende skulle lande i løbet af efteråret. Sangens glade poplyd kan ved første lyt godt lyde som et simpelt nummer med en masse umiddelbar optimisme. Det er det også, men ved nærmere lytten står de særlige lydbilleder frem. Rey D’Asians lydbillede bevæger sig i, er en skøn blanding af pop, R&B og mere eksperimenterende og psykedelisk. Til denne blandig tilføjes kunstnerens ekstremt bløde stemme, der binder en fløjlssløjfe om hele produktionen.

Der hvor kunstnerens særegenhed rigtigt kommer til udtryk, er både i hans visuelle fremtoning som kunstner, men især også i de ærlige og ufiltrede tekster. Om temaet i “Say Yes” siger Rey D’Asian:

Under karantænen og med alt hvad der sker i verden, tror jeg, at vi har alle har brug for at overveje, reflektere og behandle gammelt crap, som vi i vores stressende hverdagsliv troede vi havde efterladt. Jeg har, som mange andre, en hård indre kritiker, der fortæller mig, at hvem jeg er, og hvad jeg gør, ikke er godt nok. Men jeg vil ikke have, at det hverken styrer mig selv eller min musik. “Say Yes” er en højfrekvent sang, der fungerer som en påmindelse for mig selv og forhåbentlig til andre, til at pause, trække vejret og leve i nuet”

Vi siger tak for påmindelsen og sangen, og så glæder vi os til at dykke dybere ned i den fornyede Rey D’Asian’s tilbagelænet og afslappet univers til efteråret, hvor EP’en dropper. Du kan lytte til “Say Yes” her:

Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com