fbpx

Københavner-trioen Mob War deler eftertænksom single

Foto: Anton Koch

Den ambitiøse københavnerbaserede trio Mob War, deler det første udspild til deres kommende debutalbum.

Musik er noget af det, der kan få os mennesker sig at vende blikket indad og tage et kig i sjælens spejl – og det må man sige, at den nye single “Glassy Eyes” fra Mob War formår at få en til. Det er et tilbagelænet nummer, der starter eftertænksomt ud, men den sorgfulde vokal drager én længere og længere ind i trioens univers, der hen imod slutningen tager fart, og bliver opløftet og intensiveret af energiske trommer.

Lydbilledet er kontrastfuldt og præges både af mange elektroniske, men også organiske elementer. Forsangeren Frederiks distinkte og varme vokal smyger sig let om det tunge beat, der sørger for fremdriften i nummeret.

Sangen handler om at sidde i bagklogskabens lys og kigge tilbage på ens liv. Frederik fortæller:

– Den handler om at blive ramt af følelsen af ikke at have udnyttet livet – og at det pludselig kan være for sent. Det vindue, der åbner sig ind til selverkendelsen og lader et gabende fravær af succesfølelse stirre på dig. Den indre dialog, der følger med, som alligevel altid ender med et lukket vindue og et selvbedrag, der gør at man kan fortsætte som før.

“Glassy Eyes” er den første smagsprøve på trioens kommede debutalbum, som der er blevet taget et solidt tilløb til. Vejen hen mod albumudgivelsen har været brolagt med hele to albums, der måtte se sig vej til skraldespanden inden startskuddet nåede at lyde. Musikerne går ikke på kompromis med lyden, hvilket også er til at høre på denne singleudgivelse.

Kunstnerne er tro mod det særprægede univers de malede på deres EP Overthinking fra 2017, et univers der på trods af at være helt sit eget skaber associationer til kunstnere som Magnus Tempels og koryfæet Kashmir.

Vi ser frem til at høre mere fra Mob War, men indtil da, kan du passende høre deres single “Glassy Eyes” lige her:

Tags:
Karoline Mutinta Jørgensen
Karolinejorgensen@bandsoftomorrow.com