fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 25

Foto: Bleach // Anne Bjørnskov Matthiesen

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til avantgarde elektronisk pop, folk- eller indierock, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Bleach – Shady Mind (EP)

Danske Bleach er et spirende act med den aarhusianske Ida Matthiesen som frontfigur. I 2019 udgav de debutsinglen ”Shady Mind” og her i 2020 ”Pseudo Love”, hvor vi fik øjnene op for Bleachs intense elektroniske univers. Musikken og intensiteten giver stærke associationer til MØ, og Bleach blev derfor også beskrevet som værende et godt bud på MØ-fans nye musikalske crush. Nu er de ude med deres debut-EP Shady Mind, der ud over de to singler indeholder tre nye numre, hvor de sexede men også dystre musikalske temaer bliver udfoldet. Er man til alternativ elektronisk pop, så er Shady Mind lige sagen.

Jockstrap – Wicked City (EP)

Endnu en EP på listen er af den londonbaserede duo Jockstrap, der består af Georgia Ellery og Taylor Skye. De lærte hinanden at kende på Guildhall School of Music og Drama, som er en af de mest prestigefyldte konservatorier i det nordlige Europa. Her opdagede de at Ellerys klaverorienterede sangskrivning og smukke sangstemme passede perfekt til Skyes opbrudte eksperimenterende elektroniske produktioner. Deres debut-EP Wicked City er ikke kun fyldt med gode sange og fede hiphop-beats, men har også en aura af et stort kunstværk. Hvis man vil give sig selv en hel speciel musikalsk oplevelse, så er det Wicked City.

Liberty – Haven’t Felt This Great Since 1988

I 2020 sprang den tidligere Dúne forsanger Mattias Kolstrup ud med sit soloprojekt Liberty. Vi var vilde med dobbelt-debuten ”Closure” og ”Viva La Illusion” og senere “1988“. Efter mange år som en del af Dúne, var det tid til ikke at gå på kompromis med egne ideer. Derfor har Mattias lavet sit eget pladeselskab. I dag er han ude med debutalbummet Haven’t Felt This Great Since 1988, som blev til på en enkelt uge. Det musikalske udtryk er bredt inden for rock-genren, men bliver holdt sammen af Mattias stemme og personlige udtryk. Det er spændende at høre, hvad han har arbejdet med.

Phoebe Bridgers – Punisher

Den amerikanske folk-rock kunstner Phoebe Bridgers er efter ude med det længeventede album nummer to. Efter et albumsamarbejde med Conor Oberst i 2019 som Better Oblivion Community Center, er hun tilbage solo med Punisher. Albummet er et rigtigt søndagsalbum, med smukke folkede ballader og Phoebes spinkle stemme. På flere numre som “Garden Song” benytter hun sig af sparsomme elektroniske instrumenter, der arbejder flot sammen med den klassiske guitar. De to sange “Kyoto” og “I See You” har en lidt mere hårdslående profil, og de gør Punisher til et dejlig afbalanceret udgivelse.

Vasco – The Butter Love Mixtape (EP)

Bag det store producernavn Vasco står Nick Labajewska Madsen, som siden 2019 også har lavet musik under eget navn. Det er ikke lang tid siden, at han udgav EP’en Tender Luv, og det er dette intime kærlighedsunivers, han viderefører på The Butter Love Mixtape. På mixtapet har han arbejdet sammen med mange forskellige kunstnere fra udlandet men også fra Danmark, blandt andre Scarlett Pleasure, som Vasco har haft mange års samarbejde med (og som faktisk selv udgiver et album i dag). Det er en fin lille udgivelse med skønne velskrevede numre, som passer perfekt til en dejlig weekend.

Gå heller ikke glip af:

Marie Lemme – Eiram (EP)
Nelson Can – Solo Desire: Remixed Together, Vol. 1 (Chill Beats)
Ocean Alley – Lonely Diamond
Pabst – Deuce Ex Machina
Scarlet Pleasure – Garden
SORE – The Light is Red
STROBE – Empty Islands, Pt. 1
Teyana Taylor – The Album

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com