fbpx

Vinderne af KarriereKanonen 2020 blev overrasket af Benjamin Hav og Niels Brandt

Foto: Føl som // Frederik Reese

Trods lettere komplikationer i forbindelse med coronavirus, lykkedes det for DR at afholde årets KarriereKanonen i DR Koncerthuset, og i går blev de to vindertitler uddelt.

KarriereKanonen er et talentprojekt skabt i samarbejde mellem DR og Bandakademiet, og gennem årene har vinderne blandt andet været de nu veletablerede bands såsom Katinka, The Minds of 99 og PATINA.

I fredags blev årets lidt særlige udgave af KarriereKanonen afsluttet med et brag af en finale, hvor de fem finalister, TERESE, Føl som, Bbybites, BAADS og Såforsatan ventede spændt på en afgørelse. Til artisternes store overraskelse kom ingen ringere end Niels Brandt fra The Minds of 99 ud, for at præsentere aftenens første pris, som gik til den københavnske rapper og sangskriver Sofus Bryld Staunæs med kunstnernavnet Såforsatan. Han fik et par vise ord med fra den anerkendte musiker, og vi er sikre på at den genrebrydede artist nok skal række langt med sin musik.

Dernæst var det Benjamin Havs tur til at overraske de lovende musikere, og han læste et digt op, som han havde flettet nogle af Føl soms tekster ind i, for derefter at annoncere duoen som den anden vinder af KarriereKanonen 2020. Der var stor lykke og overraskelse at spotte i øjnene på de to originale kunstnere, og vi var også glade for at se duoen vinde denne velfortjente pris.

Den Aarhus- og Aalborg-baserede duo består af rapper “føl som” og producer “vol som”, og de har blot udgivet en enkelt single “Mit Blod” tilbage i november 2019. Der er ingen tvivl om, hvilket budskab Føl som brigner til bordet, med de følsomme tekster og brede, rammende beats.

Begge acts har en lovende karriere foran sig, med en masse spillejobs rundt omkring i landet, når der engang blvier åbent for det igen, tilsammen med et skræddersyet talentforløb med Bandakademiet. Pelle Peter fra P3 var en af dommerne, der har været med til at udvælge de to vindere, og han fortæller, at man godt kan forvente at se en masse til de lovende artister fremover:

– Såforsatan er et vanvittigt univers. Hans musik er lidt genreløst, noget er lidt spoken word-agtigt, noget mere ovre i blues, og noget er rap, men hans univers gennemsyrer det hele. Han er superoriginal. Og Føl som er på én gang store lydflader, et råt lydbillede og meget skrøbelige og fine ord og en vokal, som afslører, at der er nogle følsomme drenge inde bagved. Det vækkede noget i os alle sammen.

Ud af de 1.560 musikere der sendte musik ind til årets KarriereKanonen er de to vindere altså endlig fundet, og vi ønsker dem alt helt og lykke fremover, og glæder os til at møde dem på diverse scener landet rundt næste sommer.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com