fbpx

AySays “Rojéke” er uendeligt smuk kunst med det bedste fra to verdener

Foto: Katrine Noer

Med et lydbillede, der er lige dele skandinavisk indie og kurdisk folkemusik, er AySay en af tidens mest relevante kunstnere.

I AySays unikke lyd fornemmer man i høj grad et møde af kulturer, der udspringer fra frontkvinde Luna Ersahin, som har både danske og kurdiske rødder. I et samfund, der er så splittet som vores, dukker AySay op og bygger broer mellem folkefærd. AySay er et oprør – men af den fredelige slags – med et budskab om mangfoldighed og retten til at eksistere.

“Rojéke” er en hyldest til det Kurdiske folk, der igennem historien er blevet forfulgt og fordrevet, så sangen giver følelser af at være rejsende og rodløs men alligevel på rette vej i måneskinnet. Det er gruppens første sang, der udelukkende synges på kurdisk, hvilket har været en udfordring, da sanger Luna Ersahin ikke taler sproget. Til hjælp med oversættelse har AySay trukket på deres vidunderlige internationale netværk, der har været med til at forme sangen og understrege budskabet om mangfoldighed.

Den 18. september udgiver AySay deres anden EP KERVANE, der er blanding af det danske “karavane” og det tyrkiske “kervan”. Du kan lytte til anden single “Rojéke” her:

Tags:
Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com