fbpx

Mekdes – FLY

Foto: Sophus Andersen
Label: Mermaid Records
Udgivelsesdato: Fredag den 28. august 2020

I dag udkommer Mekdes’ selvproducerede debut-EP ‘FLY’, som tager os igennem tankerne, overvejelserne og følelserne, der opstår i forbindelse med et breakup.

Mekdes – FLY
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Mekdes er en dansk neo-soul sangerinde og sangskriver, som vi har holdt ekstra godt øje med det sidste år. På sin nye EP FLY tager Mekdes lytteren med på en eftertænksom rejse, som omtaler både ulykkelig kærlighed, usikkerhed, frygten for ikke at blive hørt, ugengældt kærlighed og at finde styrken til at forlade nogen, man har elsket.

FLY er et følelsesladet, skrøbeligt og ærligt indblik i Mekdes’ tanker. Det er en ambitiøs EP med en lyd, som matcher den internationale neo-soul scene. Særligt ledes tankerne hen mod UK, hvor neo-soul domineres af kvindelige artister som Nao, Jorja Smith og Mahalia men også amerikanske H.E.R. og India.Arie.

EP’ens første nummer “Good Luck” indledes med blidt klaverspil, som overtages af et nærmest engleagtigt kor og Mekdes’ bløde vokal. Man kommer helt ind under huden på artisten og mærker skrøbeligheden og følelserne i teksten, som handler om følelsen af utilstrækkelighed og oplevelsen af ugengældt kærlighed. På “Scare You Off” starter overvejelserne om, hvorvidt forholdet er, som det skal være; om hun tør sætte ord på sine følelser og frygten for at miste sig i selv i et forsøg på at holde fast i noget, som måske allerede er væk. “Lonely” er den seneste single fra EP’en, som vi også havde med på vores Nordiske Hits i denne uge. “Lonely” er mere uptempo end de andre numre på EP’en og tager os igennem de ambivalente følelser og indre diskussioner, man kan have; om at finde modet til at gøre en ende på noget, som engang har betydet alt. På et nummer som “Every Time”, der ligger ud med en sassy stemme, som siger »if you have a problem with me, then just come to me, you talk to me,« savner jeg lidt mere attitude i produktionen og leveringen af vokalen, da der med voice overen lægges op til en ordentlig omgang verbale øretæver.

EP’en kulminerer tilsidst med titelnummeret “Fly”, som er det mest melankolske og følelsesladede nummer på FLY. Der er lagt op til den store afslutning, da Mekdes konkluderer på de følelser og tanker, hun har haft igennem EP’en. Domineret af underliggende klaverspil tager Mekdes os helt tæt på og ind under huden. “Fly” er et dybt passioneret og smukt nummer, hvor indre smerte spiller en central rolle og kan bringe en tåre hos alle dem, som kan relatere til Mekdes’ tekst.

FLY er en velproduceret EP, hvor Mekdes tager os med på den følelsesmæssige rejse gennem et breakup. Storytelling-elementet i måden, hvorpå FLY er bygget op, understøtter hendes talent, da hver enkelt sangs budskab cementeres, og man sidder som lytter med et indblik i, hvilke følelser, der går forud, jo dybere ind i EP’en man kommer. Mekdes er en historiefortæller og sætter ord på store følelser, som kan være uhåndgribelige, udefinerbare, og som gør ondt. Dog savner jeg, at hun eksperimenterer en smule  mere med neo-soul genren. Jeg savner lidt kant, attitude og POW-effekt i EP’en. Med det sagt, glæder jeg mig til fremtidige produktioner fra Mekdes, for der er ingen tvivl om hendes talent.

Lyt til hele FLY her:

Tags:
Camilla Alexandra Barton
camillabarton@bandsoftomorrow.com