fbpx

Redaktionen hylder Pride: her er 10 artister, som embracer deres seksualitet

Foto: Arca // PR 

I anledning af Copenhagen Pride 2020 har vi samlet en række beundringsværdige artister, som hylder queerness på hver deres måde.

I Pride-ugen sidste år guidede vi til artister som SOPHIE, Shura, Christine and the Queens, Troye Sivan, girl in red og Janelle Monáe, der alle er store forbilleder i det internationale LGBTQ-miljø. Nu er tiden inde til endnu engang at fremhæve nogle af de seje artister derude, som embracer deres seksualitet gennem musikken og ikke mindst deres visuelle udtryk.

Arca (ES)

Arca er helt sin egen, når det kommer til queer-miljøet og at turde skille sig ud fra normerne. De er en kunstner med mange talenter og har blandt andet skrevet sange for Kanye West, før de selv tog del i sit eget projekt som musiker. I starten af 2020 udkom Arcas fjerde album KiCk i, der gæster kunstnere som Björk og Rosalia. Pladen starter ud med sangen “Nonbinary”, som handler om at stå op for sig selv, og vise hvem man er – det perfekte soundtrack til en uge som denne. Hos Arca findes intet køn, og der er plads til alt og alle. Det visuelle udtryk er i højeste prioritet og er næsten et kunstværk i sig selv. Det er mystisk, smukt og bestemt et kig/lyt værd. 

Arlo Parks (UK)

For Arlo Parks handler det om at være ærlig og føle sig fri. Arlo er ærlig omkring sin seksualitet, og netop friheden til at udforske det fremgår også i hendes musik. Tidligere på året udgav hun singlen “Eugene”, hvor hun erkender, at have følelser for sin bedste veninde, som artisten selv har udtalt: »Den handler om bitterheden, jalousien og forvirring, der kommer frem i lyset, når grænsen mellem platonisk og romantisk kærlighed bliver sløret.« Hvis du vil vide mere om Arlo Parks kan du med fordel læse dette interview, vi bragte med hende sidste år

Freja Kirk 

Freja Kirk er om nogen et kæmpe musikalsk forbillede og ikke mindst frontløber, når det kommer til queer-miljøet i Danmark. Det understreger den pris, hun tog med sig hjem fra Danish Rainbow Awards sidste år; nemlig Årets Musikpris, som hun vandt netop med det grundlag, at hun gennem musikken og sociale medier er et kæmpe forbillede for mange. Freja Kirk er ikke bange for at vise sig frem i bar overkrop – om end det er under en koncertoptræden, eller når hun tager en dukkert i bølgen blå. Dette og meget andet fik vi en snak med artisten om tidligere på året, hvilket mundede ud i et interview, du kan læse her.

GIMI 

Vi har tidligere vist begejstring over GIMIs farverige og sarkastiske tekstunivers på singlen “Boy Bye”. Den dansk/kosovo-albanske artist har aldrig følt, at han passede ind. Efter at have fundet sig selv i London og det engelske sprog, vendte GIMI tilbage til København og var blevet en person, som han selv kunne være glad for. Den glæde, det bringer at være noget for andre, bruger han i sin musik og platform. GIMI synger om udfordringerne ved forhold og utroskab som medlem af LGTBQ-miljøet. Artisten vil gerne være noget for andre og give en stemme til dem, som ikke har samme platform til rådighed, som han har. DR bragte sidste år et interview med GIMI, hvor han deler historien om sin musikalske og personlige rejse.

girlcrush 

girlcrush er en queer-feministisk gruppe fra København, som laver larmende pop/punk med attitude. De skriver om politiske emner, der er oppe i tiden, og med deres musik skaber de fokus på kønspolitiske issues i vores samtid. Bandet har siden deres debut opnået stor opmærksom for deres tekster og har givet interviews med alt fra TV2 til P1. Nu er de snart klar med deres første EP girlcrush. Du kan læse mere om deres seneste single “Work, Work, Work” her, der netop handler om noget så aktuelt som følelsen af ikke at passe ind i samfundets strukturer og normer. 

MNEK (UK)

Tiltrods for sine blot 25 år er MNEK en meget rutineret herre. Han har lavet musik, siden han var 9 år gammel og har skrevet sange for artister som Beyoncé, MØ, Stormzy, Madonna og Dua Lipa for blot at nævne nogle få. Han har udgivet ét studiealbum, Language, hvor blandt andet Hailey Steinfeld medvirker på hittet “Colour”. MNEK er stor en rollemodel for især unge sorte homoseksuelle mænd og har tidligere udtalt, at der ikke er noget galt i at være sig selv, og at han aldrig kommer til at have en kvindelig ‘love interest’ i sine musikvideoer. 

Moody 

Moody er en vaskeægte popkomet med en sprød vokal. Hendes sangtekster henvender sig især til de personer, som føler, de har svært ved at finde ud af, hvor de passer ind i samfundet. Moody har tidligere haft en samtale med DR om, at hun manglede nogen at spejle sig i, da hun var yngre, hvorfor hun gerne vil vise unge i dag, at det er ok, at være lige præcis den man er. 

Neigh 

Neigh, som vi anbefalede at høre live til sidste års Pride, er et ungt spirende musikalsk talent. Han viser gang på gang sit internationale potentiale. Efter at have arbejdet på og finpudset sin egen unikke lyd, mødte han den GRAMMY-nominerede producer Ronni Vindahl. De har sammen udarbejdet Neighs 3 udgivne singler. Hans stemme og stil er en blanding af soul, pop og singer/songwriter. Vi har tidligere skrevet om singlen “Maybe”, som gav os lyst til at gribe hårbørsten og skråle med – det har vi stadig lyst til.

Reveal Party 

Bag Reveal Party gemmer sig den transkønnede frontperson Emily. Bandets mission er at lave musik, som transkønnede verden over kan relatere til, synge med på og give tårer i øjnene. Navnet Reveal Party er en reference til “gender reveal parties”, hvor et barns køn afsløres, hvilket netop kan bidrage til at fastholde nogle af de normer og strukturer, vi har i samfundet. Reveal Partys første EP You Stole A Year Of My Life handler om Emilys personlige rejse fra ventetiden på at komme på hormoner til depression og selvmordsforsøg.

Springer 

Springer er en flamboyant popartist, der skaber ørehængende popmelodier. Bag ham står den dygtige producer Ronni Vindahl; tidligere medstifter af musikkollektivet Boom Clap Bachelors. På singlen “Protection” synger Springer om politivold og magtmisbrug, som han selv har været vidne til og oplevet fra sin lejlighed overfor Station City i København. Hør den akustisk udgave af “Protection” direkte fra hans københavnerlejlighed lige nedenfor.

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com