fbpx

Troye Sivan – In A Dream

Foto: Tim Ashton

Troye Sivan bearbejder alt fra de tunge og triste følelser til overfladisk kærlighed med tre nye numre på EP’en ‘In A Dream’. 

Troye Sivan – In A Dream
3 / 5 Reviewer
Rating3

Troye Sivan kan med god samvittighed skrive både skuespiller, YouTube-stjerne og verdenskendt popstjerne på CV’et. Sidstnævnte cementerede han med debutalbummet Blue Neighbourhood og ikke mindst kæmpesuccesen Bloom fra 2018. Sivan har som kunstner for alvor markeret sig på musikscenen med noget af den mest velkomponerede pop i mange år, og på sin nye EP In A Dream kombinerer han denne med mere elektroniske og tungsindige toner.  

De tidligere udgivne numre ”Take Yourself Home” og ”Easy” åbner In A Dream, og mens ”Take Yourself Home” helt klart er præget af en mere elektronisk lyd (specielt i udtoningen) end Sivans tidligere repertoire, er den mindst ligeså catchy. Nummeret bearbejder sangerens justering til livet i Los Angeles og savnet af venner og familien i Australien. ”Easy” er mere upbeat og et godt eksempel på Sivans evne til at behandle tunge følelser på en let og legende måde. I samme følelsesmæssige område af EP’en finder man også det næste nummer ”could cry just thinkin about you” – og selvom nummeret kun er lidt under et minut langt, er det rungende følsomt. ”could cry just thinkin about you” er præget af et ekko, som generelt er karakteristisk for numrene på In A Dream, men på det korte nummer er det ekstra fremhævet, og det giver en fornemmelse af et stå udenfor et diskotek, en fest – eller en følelse. 

”STUD” er med det øgede tempo og den tunge bas mere et diskotekhit end de øvrige sange, og selvom det er lige så elektrisk ladet som åbneren ”Take Yourself Home” er nummeret måske en smule mere banalt og knap så teknisk. Sangen er en ode til det fysiske og den overfladiske kemi mellem to mennesker, og den baner vejen for højdepunktet på EP’en; den allerede udgivne ”Rager Teenager!”. Her adresserer Sivan ved hjælp af elektriske synthesizers og autotune sit teenage-jeg. Blandt andet appetitten på livet og følelsen af udødelighed, som man godt kan komme til at savne, når man bliver ældre. Resultatet er en utrolig fint skrevet og komponeret popsang. 

EP’en rundes af i højt tempo med titelnummeret ”IN A DREAM”. Tracket er det mest euforiske og sommerlige på EP’en, og fanger Troye Sivan i sit es; det ekstra poppede pop. Det er trods alt, hvad han gør bedst. EP’en starter lavt og følsomt, men slutter med power, og på In A Dream får Sivan bearbejdet alt fra de helt dybe følelser til overfladisk tiltrækning, og han efterlader én i længslen efter lange sommernætter og genåbningen af nattelivet i byen.

Tags:
Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com