fbpx

Ugens Upcoming: feelswithcaps

Foto: Sara Forsius

I denne Ugens Upcoming møder vi den finske gruppe feelswithcaps. Frontkvinden har besvaret vores spørgsmål i en sovepose omgivet af Norges smukke natur.

feelswithcaps er en gruppe, hvor medlemmernes individuelle lyd og talent bliver sammenkogt til et fælles lydunivers, der byder på lidt af hvert. Her kan man forvente alt fra jazz, techno, en poppet vokal og forskellige samples. De er ikke bange for at blande genrer samt diverse lydkompositioner. Aleksi, som står bag trommer og produktion, leger med naturens og hverdagens lyde, som han tit optager og bruger ind over deres sange. Feelswithcaps er super seje, og nu kan du lære dem endnu bedre at kende!

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Hvem er feelswithcaps?

– Det er Sofi (singer/songwriter), Mikael (keyboards) og Aleksi (trommer/produktion). Vi er en alt-pop gruppe fra Finland. Og det er Sofi her, som besvarer spørgsmålene fra et telt somewhere i Norge!

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– Med det her album, tænkte vi på det som at danse gennem melankolske landskaber. Det er en kombination af mit pop-ish melankolske sangskrivning, Mikaels jazz baggrund og interesse i alt fra Japan, og Aleksi som er en techno-elskende fest fyr.

Hvordan startede I?

– Aleksi joinede bandet tilbage i 2016 hvor vi lige var startet med at arrangere nye sange. “Coexist” – en sang fra vores album Absence – var den første sang, vi arbejdede på sammen, og det føltes virkelig godt og naturligt fra begyndelsen. I 2017 tog vi til min families hytte for at arbejde på flere sange (og drak og var i sauna). Derefter havde vi et stille år, fordi jeg boede i London, men efter det startede arbejdet for alvor, og vi udgav vores debutalbum samme år.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Normalt skriver jeg simple udgaver af sange, eller optager demoer – nogle gange er det bare en lille idé, og andre gange er det en hel sang med flere ideer til arrangementer. Derefter tager jeg det med til de andre og så starter vi på at arrangere dem sammen. Det er en fantastisk følelse, at se hvordan de her ideer kommer til live i hænderne på Myky og Aleksi – de er begge så talentfulde og har en fantastisk stil og æstetik. For nylig, er vi også begyndt at komme op med ideer i sessions sammen.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Det er vel forskelligt for os alle individuelt, men for tiden har vi nydt ting som Four Tet, James Blake, Robyn… Mikael spiller altid Moon River! Og Aleksi kan lide alle former for underlig elektroniske ting… Jeg voksede op med at lytte til gode pop sange som Backstreet Boys, og så som teenager opdagede jeg emo bands.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Oh my god – jeg er på en roadtrip med en ven, og vi bliver bare ved med at lytte til “Heaven” af Romare. Vi har lyttet til den hundrede gange allerede. Den er så god!!

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Haha, LIGE nu er jeg i en sovepose i et telt ved floden. Vi hikede en 13 kilometer lang tur til en kløft. Det er min fødselsdag i næste uge, og mig og min ven er på en roadtrip i 10 dage – jeg er ikke på de sociale medier og nyder naturen. Og at have tiden til at rense sindet, da jeg har følt, at jeg har været ret travl på det sidste og har haft brug for lidt fred. Vi udgav vores album i maj, og jeg gætter på, vi ville have turneret en smule, hvis det ikke var for corona. Men vi har arrangeret et akustisk sæt af vores sange og skrevet noget nyt også. Bare fundet på noget sjovt at lave indtil at det er tid til et nyt album.

Hvad er drømmen?

– Lige siden at jeg så Free Willy da jeg var fire eller fem, har jeg drømt om at se hvaler. Næste onsdag skal vi på en båd tur her i Norge og jeg håber at det kommer til at ske! Jeg drømmer også om, at jeg på en eller anden måde kan bidrage til at redde og beskytte havet. Som band, tror jeg at vi drømmer om at vi kan blive ved med at gøre det her, på en eller anden måde altid gå fremad, altid nyde det så meget som vi har gjort indtil videre. Turnere med Pharrell.

Hvis du kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Svært… Måske “Drains”, det virker til at melodien klikkede pænt sammen og det var også den første single vi udgav fra albummet. Vi havde det så sjovt med at filme videoen! Og du kan høre nogle hytte lyde i den, som for eksempel en der smækker en kabinedør.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Hmm, måske en Whiskey Sour lavet på Kyrö´s Rye Whiskey! Det er et finsk destilleri… og noget friskt, interessant pynt ovenpå, som forkullet appelsin og nogle urter, måske basilikum fra min mors grønne hus.

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com