fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 33

Foto: Dana Gavanski // Jack Tennant

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til personliggjorte covernumre, trap, eller bare klassisk popvil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Dana Gavanski – Wind songs (EP)

Endnu en kunstner har turdet begive sig ud i coversange – nemlig den serbisk-canadiske, Dana Gavanski, som har sammensat en EP af fem numre. Wind Songs er resultatet af klodens pandemisituation og er indspillet i London. Man kan virkelig mærke Gavanskis nærvær og oprigtighed på denne EP, hvor hun enormt fint har taget sine musikalske idolers sange og gjort til sine egne. Endnu et pragteksemplar på en musiker, der har fået skabt noget smukt og positivt ud af en ellers sort tid, og kan man lide kunstnere som Weyes Blood, er denne smukke EP helt sikkert noget for dig.

Ella Eyre – Quarter Life Crisis

Den britiske popartist Ella Eyre er også i dag klar med en frisk EP bestående af 4 dansevenlige numre, som er perfekt til forfest med vennerne. Ella er især kendt for sit samarbejde med forskellige kunstnere og DJ’s – og vandt i 2014 en Brit Award for årets single, hvor hun var med på DJ Freshs sang “Gravity”. Hun får sin musikalske inspiration fra kunstnere som Laura Hill og Etta James, hvilket helt klart afspejles i hendes lyd. Hun viser stor selvtillid og overskud hele vejen igennem, og det er en super vellykket pop-EP. Ella Eyre er helt sikkert værd at tjekke ud.

Lil Mosey – Certified Hitmaker (AVA Leak)

Nu hopper vi over i en helt anden boldgade, nemlig hos den trappede hiphop rapper Lil Mosey, som vi tog en snak med under hans sidste visit på dansk jord. Han er ude med en forlænget udgave af albummet Certified Hitmaker også fra 2020 – men har så tilføjet fem nye sange. Så vi har et album på hele 20 numre, der helt sikkert kan sætte gang i din weekend. Den kun 18-årige rapper har hurtigt fået stor succes med over flere 100 millioner streams på Spotify, og Certified Hitmaker er et interessant album, der stærkt repræsenterer hiphoppens lyd anno 2020. Her kan man lytte til “G walk” hvor han får selskab af selveste Chris Brown.

Sam Fischer – Homework part 2 (EP)

Endnu en EP er klar til din fredag. Her får opfølgeren fra Sam Fishers dobbeltsingle Homework Part 1; nemlig part 2, som består af de to numre inklusiv en tilføjelse af to nye numre. Sangen “The City”, som ellers er et ældre nummer, er også til at finde på EP’en og var nummeret, der virkelig gav ham opmærksomhed – blandt andet gennem den populære app TikTok. Lyden er rendyrket pop, og lytter man til kunstnere som Lewis Capaldi og Nicklas Sahl, er den her EP helt sikkert noget for dig.

Whitney – Candid

Den mellow gruppe Whitney udkommer i dag med et helt specielt album; nemlig et coveralbum. Deres lyd er unik og tidsløs, og de har før haft stor succes med deres andre album. Det er ikke tit, at artister hopper ud i sådan en udfordring med et helt coveralbum, men på Candid har Whitney sig selv med hele vejen igennem, og man glemmer hurrigt, at det er coversange, man lytter til. Højdepunktet er den gamle klassiker “Take Me Home, Country Roads (feat. Waxahatchee)” oprindeligt sunget af John Denver, som de rent faktisk formår at gøre til et Whitney-nummer, man skulle tro, de selv havde skrevet. Virkelig et sejt sats, som fungerer overraskende godt. Perfekt til weekendens roadtrip eller getaway.

Gå heller ikke glip af:

Burna Boy, – Twice As Tall
Oscar Jerome – Breathe Deep
The Japanese House – Chewing Cotton Wool

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com