fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 34

Foto: Troye Sivan // Tim Ashton

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektronisk pop, festlig hiphop, melankolsk soft pop eller dansk hiphop, som der er noget ud over det sædvanlige, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Alex Cameron – Miami Memories (EP)

Alex Camerons Miami Memories er en EP med demoversioner af sangene “Far From Born Again”, “Gaslight”, “Miami Memory” og “PC With Me” fra hans album af samme titel Miami Memory fra 2019. De fire sange er skåret helt ind til benet uden den store musikalske produktion. Tilbage står Alex Camerons vokal skarpt akkompagneret af elektronisk klaverspil.

blackbear – everything means nothing

Amerikanske blackbear har hittet verden over med “hot girl summer” siden 2019. Nu står han klar med albummet everything means nothing. Albummet er præget af energiske melodier, som følges til dørs af blackbears karakteriske måde at producere, rappe og synge på. Dog på numre som “i feel too much” og “smile again” skrues der ned for den energiudladning, som præger store dele af everything means nothing. Pladen er perfekt til sommer, sol og hygge på terrassen med en drink i hånden.

FRAADS – FRaaaDS

Er det poppet hiphop, elektronisk hiphop eller noget helt tredje? Det er svært at sætte FRAADS i en decideret boks, da de er så mange ting på én gang. Med deres nyskabende lyd betonet af tunge beats, bløde elektroniske produktioner og en vokalist, som både rapper og synger, er FRAADS langt fra ordinære. De er aktuelle med albummet FRaaaDS, hvis genrekonventioner og konstellationer er nyskabende på den danske musikscene. Vores anmelder er svært begejstret over albummet og har kastet fire store stjerne derefter.

Ida Laurberg – Phase Five (EP)

Ida Laurberg har i forbindelse med et interview, vi bragte med hende tidligere på året, udtalt, at hun selv skriver alle sine sange, da hun gerne vil skrive om det, der rør hende personligt. Ida Laurbergs nye EP Phase Five er en blanding af bløde og sårbare popnumre med undertoner af skrøbelig melankoli, hvor hun synger om de fem faser, hun gik igennem efter bruddet med en fyr. De fem numre er velproducerede, og Ida Laurberg leverer endnu en gang en fænomenal og sårbar vokalpræstation.

Troye Sivan – In A Dream (EP)

Elektronisk pop, poppet pop og disko pop er i centrum på Troye Sivans seneste EP In A Dream. Troye Sivan krydser og kobler diverse genrer sammen med sin foretrukne pop og har tidligere teaset lyden på EP’en med udgivelserne af singlerne “In A Dream” og “Take Yourself Home”. Vi har netop anmeldt In A Dream, hvor vi smed 3 ud af 5 stjerner efter projektet. Hvis du er til en elektronisk moderne fortolkning af pop, så er denne EP lige noget for dig.

Gå heller ikke glip af:

Bully – SUGAREGG
Duckwrth – SuperGood
Erasure – The Neon
Micky Skeel – Losing Your Love
Natskygge – Natskygge
Siv Jakobsen – A Temporary Soothing
Son DeMar – “Wingspan for Days”, Pt. 1

Camilla Alexandra Barton
camillabarton@bandsoftomorrow.com