fbpx

Barselona – 1 Dag Er Vi 1 Minde

Foto: Bobby Mandrup
Label: Universal Music
Udgivelsesdato: Fredag den 18. september 2020

Barselona tager lytteren tilbage til mindernes by på albummet ‘1 Dag Er Vi 1 Minde’, som viser en tydelig tålmodighed og grundighed. Med mere fokus på instrumentering males der billeder med lyrikkens farver.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

 

Barselona – 1 Dag Er Vi 1 Minde
4 / 5 Reviewer
Rating4

Barselona er endelig tilbage med et album, og denne her gang er det mere ærligt, personligt og detaljeorienteret end før. Albummet er resultatet af en dybere proces, hvor der er taget hånd om én sang af gangen. Rasmus og Rud reflekterer over livet og tager dig med til lyrikkens drømmeland i en historiefortælling om at vokse op og se den store verden gennem små øjne. Nu er de blevet mere voksne, og gennem deres arbejdsproces hylder de rocken i form af velkendte tendenser, som de har ført med sig til deres eget univers.

1 Dag Er Vi 1 Minde sættes i gang med et brag på åbningsnummeret ” Endeløse Drømme”, der med sin komposition leder én hen til den drømmende tilstand, vi til tider alle går rundt i – med budskabet om, at det er vigtigt at drømme stort. Nummeret er rocket, men det tager ikke fokus fra teksten. Derimod introducerer den på fineste vis lytteren til albummets drømmende univers. Efterfølgende kommer ”Mennesker Mod Mennesker”, som kan opfattes som en form for nationalhymne med linjerne:

 // Vi er brødre og søstre, og vi slår ikke hinanden ihjel //  

 Og til den indre frihedskæmper:

 // hvem vil slås, når man kan kramme //  

En sang, som viser en form for sammenhold, der rækker ud til det enkelte individ i det ganske land, men også Barselona som et fuldendt band.

Albummet får selskab af interluden ”Sol over Isefjorden”, som i sin enkelthed står skarpt, men samtidig sårbart. Den sender tankerne hen til en solnedgang og bringer en hjemlig følelse, der varmer kroppen fra første tone. Det er et ekstremt smukt lydspor, der giver tankerne ro til at fordøje og reflektere indtil næste sang.

Barndommens uskyldige tid fylder pladens stemning og tematik, og de omfavner verden set med et barns øjne, hvor alt kan føles muligt, som på nummeret ”Landsby”, hvor der synges: 

 // Trasker uden formål, under dine vinger //

Teksten fortsætter videre omkring dengang hvor alt var én stor opdagelse i livet, og Rud synger med sin bedste fortællerstemme.

Albummet navigerer rundt i stille sårbarhed og store energiudladninger. Og netop den balance, er virkelig fin. Selvom albummet til tider bliver lidt for langsomt og ensformigt, rammer de til gengæld også virkelig plet, når alt går op i en højere enhed. Og det gør det især på et af albummets højdepunkter ”Fanget I Din Success”, som faktisk er et af de mere stille numre på pladen med sin akustiske guitar, en instrumental opbygning og en skrøbelig sangpræstation fra Rud.

1 Dag Er Vi 1 Minde kredser om Barselonas musikalske- og ikke mindst sangskrivermæssige talent, som har resulteret i et jordnært album, der er personligt og fortællende omkring livet på godt og ondt. Der er i den grad radiovenlige numre at finde, men heldigvis overtrumfer de ikke de små perler på pladen, som virkelig viser en musikalsk bevidsthed og ærlighed i duoen.

[/ihc-hide-content]

Tags:
Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com