fbpx

FRAADS – Store VEGA

Foto: Mads Salbæk
Venue: Store VEGA
Dato: Fredag den 25. september 2020 klokken 21.00

De ukronede hiphop-prinser i FRAADS gæstede i aftes Store VEGA med hele to koncerter, der tilsammen udgjorde deres hidtil største show. Forventningerne var høje, og man gik da heller ikke skuffet derfra.

FRAADS – Store VEGA
4 / 5 Reviewer
Rating4

Der var grund til høje forventninger, da FRAADS i aftes spillede deres ekstrakoncert i VEGA. Efter en stjerne-god debut helt tilbage i 2016 har FRAADS gang på gang bevist, at de har føretrøjen inden for ny, dansk alternativ hiphop. Med udgivelsen af debutalbummet har de endnu en gang bibeholdt deres momentum. 

Der var derfor lagt i kakkelovnen til et brag af en koncert fredag aften. På trods af stramme coronaregler, der blandt andet betød, at publikum skulle sidde ned under hele koncerten, var der høj stemning i salen fra første sekund.

FRAADS starede koncerten ud med en dragende og mystisk intro, der bød på cello-solo og en androgyn Papa Erotic (frontmand), der slangede sig til sangen “2000m”, der beskriver en mutation. Og i takt med sangens tekst muterede forsangeren sig til musikken. I vaskeægte FRAADS-stil blev koncerten åbnet med krampende bevægelser og en pumpende lyd. 

Introen blev efterfulgt af en smuk sang fra debut-albummet. Sangen “To Perler” gjorde salen varme i kroppen, og sammen med nummeret “Fiskemanden” fik FRAADS sat et blødt præg på stemningen. Den mystik, der var over introen, hang ved efter de første par sange – måske lidt for længe. Selvom FRAADS havde fat i publikum, gik der dog lidt for lang tid, før stemningen var helt i top. Desværre bar dette også præg af, at vokallyden var lidt for lav. Til gengæld kunne man fornemme et klokkeklart kor fra publikum, der sang med på den gamle kending “Blinker” efterfulgt af den nye banger “Dragekvinden”. 

Frontmand Papa Erotic hoppede pludseligt af scenen til et uventet tøjskifte. Herefter blev der endnu en gang spillet et nummer, som man tydeligt kunne mærke ræsonnere i publikum – nemlig “1000 knive”, der er fra FRAADS’ første EP udgivet i 2016. Denne skønne stemning blev efterfulgt af FRAADS’ måske største hits “Sku Vi Ta Noget” og fra det nye album “Hænderne og Fingrene” og “Giv mig noget stærkere”. 

Det var tydeligt at mærke, at vi var ved koncertens absolut klimaks, da FRAADS’ kæmpehit “døde i dine arme” blev spillet, efterfulgt af sangen “I ved ikke noget om mig”, hvor den sidste halvdel af Blikfang (FRAADS-medlemmet David Engelbrechts andet projekt) kom på scenen og gav lidt ekstra god energi til rummet.

Senere blev den gode stemning vedligeholdt af sange som “Angela” og ikke mindst “Heroppe”. Men selvfølgelig var det ikke det hele. Vi var nemlig så heldige at få to skønne ekstranumre, som satte prikken over i’et – nemlig “Freddy Krueger” og “Papa kommer tæt på”, hvor Papa Erotic også tog sig en tur ned til publikum.

På trods af, at FRAADS fik den svære opgave at spille en energifyldt koncert foran et siddende publikum, gav de undertegnede en stor oplevelse, og jeg tør næsten også godt love, at jeg ikke er den eneste med den holdning. Selvom de havde lidt svært ved at fange publikum den første del af showet, kom de godt igen, hvilket betød, at publikum gik derfra i genopladt tilstand, klar til weekend.

Tags:
Arense Elvira Riis Warny
Arensewarny@bandsoftomorrow.com