fbpx

Jærv – Skud part 1

Foto: Anna Kabana
Label: Playground Music
Udgivelsesdato: Fredag den 25. september 2020

Blomstrende JÆRV cementerer for alvor sit navn på den danske popscene med ny EP.

Jærv – Skud part 1
4 / 5 Reviewer
Rating4

Popscenen i Danmark blomstrer i øjeblikket – også under corona – med nye talenter som Ganger, Jung, Joyce og adskillige andre. Heldigvis drukner JÆRV ikke i mængden, og det er deres seneste udgivelse blot et rigtig godt eksempel på.

Fem nye numre udgør Jærvs seneste udgivelse Skud part 1, der mest af alt er et ganske trængende bidrag til den alternative danske popscene. Duoen består af vokalist Amanda Glindvad og producer Mathias Smidt, der begge leverer præstationer helt deroppe, hvor det kan begynde at give mening at snakke om et gennembrud. 

EP’en bliver båret af Glindvads fantastiske vokal, der med sin blotte stemme kan få os til at glemme den apokalyptiske verden, vi alle er en del af i øjeblikket. Frelsen ligger i selve lyden, og hvis vi blot er en del af det musikalske universet og lytter opmærksomt og hengivent, forsvinder samtlige problemer af sig selv, og det er netop den stemning duoen formår at gøre til sin egen. 

Bedst er det på nummeret “Et andet Liv”, hvor producer Mathias Smidt er blevet overtalt til at stemme i på vokalen. Klangen opnår en ganske fin ro og harmoni, når duoen bliver én i dobbeltvokalen, og netop det skal de dyrke lidt mere, hvis der er andre end mig, der skal blive opslugt af deres produktioner.  

Modsat står nummeret “Øjne Der er Så Soleklare” uden tvivl som det svageste af de fem uden dog at være helt ved siden af. Teksten er ikke helt så velskrevet, og specielt omkvædet kommer desværre ud på en lidt overgjort måde, selvom det er svært præcist at sætte en finger på manglerne. 

Syntheziseren er gennemgående, og den er slet ikke overgjort, som man kan få et indtryk af hos andre danske bands. Faktisk passer den rigtig godt ind i netop det her univers, der nok kan sammenlignes lidt med den danske sangerinde Katinka Bjerregaard (forsanger i bandet Katinka) eller Marie Key, hvis de tilbragte en hel nat på euforiserende stoffer kun i selskab med en autosynthesizer, der spiller obskure melodier helt af sig selv. 

Alt i alt er JÆRVs Skud part 1 ganske vellykket, og jeg beundrer, at duoen ikke forhaster sig med den svære toer men i stedet dyrker fordybelsen og den rigtige mavefornemmelse. Man kan vist kun glæde sig til part 2.  

Tags:
Kristian Paris
Kristianparis@bandsoftomorrow.com