fbpx

Leizure – UHØRT Festival 2020

Foto: Christabelle Beaudry
Scene: Skatescenen
Dato: Fredag den 4. september 2020

Leizure leverede et sceneshow og en lyd, som gjorde, at man helt glemte, at man sad i en skatepark i Købehavn.

[rwp_box id=”0″]

Iført cowboy-tøj, bolo-slips, særegne frisurer og en helvedes masse intensitet og showmansship indtog Leizure skatescenen på fredagens UHØRT Festival.

Uden at sige et ord til publikum går showet i gang, der med skrigende saxofon, lynhurtige trommer og en råbende vokal tordner over publikum. Det føles meget lidt dansk, og man føler egentlig, man sidder på en festival i England og ikke på Vesterbro. 

Igennem koncerten kommer bandet igennem et hav af rockgenrer, der både går fra den mere britiske punk til amerikansk cowboy-rock og en Nick Cave-lydende blues. 

Lydniveauerne til koncerten kunne dog godt være bedre. Trommeslageren brager derudad sammen med bassen, men vokalen ligger for langt tilbage i lyden, og det gør det svært at høre teksten. Det samme gælder guitaren, som også generel er for lav. Dog bliver lyden bedre til sidst, hvor man dog også hører, at frontmand Zakarias måske ikke har den stærkeste vokal. Til gengæld formår han ubesværet at komme ud over scenekanten (nogle gange så meget, at man kunne blive nervøs for at han ville falde ned). Og måske gør det heller ikke så meget i lige netop denne genre, at vokalen ikke er i top.

// It’s such a hustle // synger han i deres store hit ”Romance and a Hustle”, som klart er aftenens bedste nummer. Følelsen af trængslen mærker man helt ind i knoglerne, men der er ingen trængsel på scenen, hvor bandmedlemmerne bevæger sig frem og tilbage og ind og ud af hinanden, som det er noget, de har gjort 100 gange før. 

I løbet af koncerten har man ikke hørt noget fra de fem gutter, men pludselig under sidste nummer sker der en fejl med bassen. Et kabel er knækket, eller forstærkeren slukket, og de er nødt til at stoppe. Pludselig er vi tilbage i Danmark med fem drenge, der lidt genert prøver at få løst problemet. Guitaristen spiller ”Smoke on the Water” som en joke, og publikum griner. Desværre er der ikke her mulighed for, at de kan spille koncerten færdig, og det er en lidt ærgerlig afslutning. Til gengæld får man lov til at se bandet bag deres live-facade, hvilket også er meget rart. 

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com