fbpx

Natlyst – UHØRT Festival 2020

Foto: Kristian Fæste
Scene: Skatescenen
Dato: Fredag den 4. september 2020

Natlyst fik skruet op for æstetikken og det teatralske udtryk på Skatescenen.

Natlyst – UHØRT Festival 2020
3 / 5 Reviewer
Rating3

En af dagens mere eksperimenterende koncerter blev leveret af bandet Natlyst med frontkvinden Amanda Drew. Dagens også største band står alle seks mand i hvidt, da bandets femme fatale og forsanger i rødt velour spankulerer ind på scenen med bare fødder og sætter sig på hug. 

Natlyst arbejder med temaer som seksualitet, depression og angst, og i løbet af koncerten kommer vi hele vejen rundt i en stor blanding af voldsomme følelser. Allerede i første nummer bruger Amanda sit band som statister i en fortælling om seksualitet og gnider sig op af saxofonisten. Hele bandet virker på, og med lækker sax og skrigende guitarsolo er der fra start skruet op for alle knapper. 

Men knapperne kan faktisk godt skrues endnu højere op, oplever man i løbet af koncerten, der bliver mere og mere teatralsk og eksperimenterende. Amanda danser rundt på scenen, smider sig på sine knæ, benene i vejret og lukker øjnene. Desværre bliver det dog i løbet af koncerten en kende for meget, og de ellers lækre og spændende numre bliver overdøvet af det visuelle udtryk – men også lyden fra det store band, som alle har noget af ville have sagt. Når dette er sagt, er det dog sjælendt, at man ser den form for indlevelse og mod på en scene. Amandas vokal er spændende, krukket og bombastisk, og er der en ting, man ikke gør med Natlyst, så er det at kede sig. Koncerten slutter med en blanding af stønnen og primatskrig, der efterlader salen måbende og blæst bagover. 

Amanda Freisleben Lund
Amandafreisleben@bandsoftomorrow.com