fbpx

Telos – UHØRT Festival 2020

Foto: John T
Scene: Volumescenen
Dato: Torsdag den 3. september 2020

Telos lagde ud som dagens første metal navn, og der var bestemt høje forventinger i luften.

Telos – UHØRT Festival 2020
4 / 5 Reviewer
Rating4

Telos udgav tilbage i 2016 deres formidable selvtitlede debutalbum. Med et unikke mix af hardcore og mathcore blev de hurtigt anerkendt på den danske metalscene, som et band man skulle holde øje med. siden har de turnéet rundt i Europa med blandt andre This Gift is A Curse, Hexis og Plebeian Grandstand. I 2018 udgav de så EP’en HELIOS/SELÊNÊ, og senere i år udkommer bandets anden plade i have been gone for so long.

Med regnen silende ned udenfor var det med stor glæde, at jeg kunne træde inden døre. Humøret var allerede højt. da jeg forventede et brag af en hardcore-fest, og disse forventninger blev heldigvis indfriet. Telos leverede et godt mix af både gamle og nye sange, men især det nye materiale fik virkelig gang i nakkemusklerne. Bandet leverede et utroligt teknisk svært stykke musisk, men formåede alligevel at få det til at se legende let ud – som om mathcore da bare er den nemmeste genre at spille i verden.

Som jeg stod og kiggede op mod scenen var det rene kaos af rå følelser, der kom til udtryk – med kroppe og gear, der fløj til alle sider. Så jeg er nok ikke den eneste, der er lidt øm i kroppen dagen efter.

På grund af COVID-19 var koncerten siddende, og metalnavnene var måske nogle af dem, der ville få størst udfordringer med dette. Det ér bare en genre, hvor intensitetsniveauet oftest er helt oppe at ringe, og det er nok det eneste negative, jeg har at sige om oplevelsen. Man kan selvfølgelig snakke om, at størstedelen af publikum måske ikke var decideret ‘metal heads’, men Telos formåede alligevel at overbevise de fleste med deres rene aggression.

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com