fbpx

Ugens Upcoming: Britz

Foto: Abdikadir Abdullahi

Denne uges upcoming er den 26-årige, single-aktuelle norske rapper Britz. Det er hiphop med gode melodier og fornem rap.

Britz er typen, der altid giver den hele armen, og det kan mærkes i musikken. Det er norsk hiphop, når det er allerbedst; en gennemført produktion, et tungt beat og et godt flow. Han er allerede godt på vej mod stjernerne i hjemlandet, og selvom han rapper på sit modersmål, er vi ret sikre på, at han også vil falde i god jord herhjemme i Danmark. Bliv overbevist i interviewet her og få en smagsprøve på hans musik nederst i artiklen.

Hvem er Britz?

– Britz er en artist fra Oslo, Haugenstua. Født og opvokset i Norge, men har forældre fra Ghana! Har lavet musik i to år. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Jeg har lavet lidt forskellig slags musik, siden jeg startede, og jeg prøver fortsat at finde et lyd, som skal være “typisk Britz”. Men min musikken er catchy – om det er bars eller melodier, så plejer det ofte at være catchy. 

Hvordan startede du?

– Jeg startede med at lave freestyles i 2018 på Instagram. Den første jeg lavede var over “chun li – instrumental”, og den anden var over “Taste” af Tyga. Den gik viral, og så startede karrieren derfra.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Det kommer an på, hvilket mood jeg er i. Men som oftest så bare skriver jeg det, der slår mig, indspiller, og så ændrer jeg på små ting efter. Jeg sørger altid for at holde det ægte. Det er okay at være kreativ, men ‘the foundation’ skal være ægte. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Stormzy, J. Cole, Meek Mill, Chris Brown, Burna Boy! 

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Jeg har begyndt at høre på det gamle J. Cole igen, “Born Sinner”, classic! Udover det lytter jeg meget til Ozzy Blacks, VVS, Jonas Benyoub, Eddy og Zino.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Always on a grind. Arbejder med singler nu og har et par klar allerede – forhåbentlig arbejder jeg også mod en EP til næste år.

Hvad er drømmen?

– At kunne leve af musikken ofc. Og kunne skabe ‘generational wealth’ for de generationer, som kommer efter mig – og kunne lave musik, som lever videre, når jeg dør. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Ufff, jeg ved ikke. Enten “AMG”, “Dubai” eller “Tay Keith

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Irish Coffee et hårdt udseende men også lidt sødt!

 Hør også den nyeste single “det er meg, som udkom i fredag.

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com