fbpx

Ugens Upcoming: FILIPPA

Foto: Aisha-Irma Ramadanović

I denne omgang Ugens Upcoming skal vi møde den dygtige musiker FILIPPA, som skaber fin popmusik med et twist.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

FILIPPA er 25 år, fra København og en spirende stjerne, når det kommer til pop. Hendes musik kan man både danse og græde til, og vokalen er legende men har samtidig en mørk atmosfære over sig. Hendes anden single “Loverboy” var en fortryllende sommersingle, som vi var svært begejstrede for, og i fredags udkom endnu en ny single fra artisten. Heldigvis kan du lære hende meget mere at kende, lige her.

Hvem er FILIPPA?

– Bag FILIPPA er jeg, 25-årige Filippa de Neergaard. Mess of emotions og stor fan af melodier, melankoli, bas der kradser i mellemgulvet og at råbe et højt “HEY” – helst uventet i min musik.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Darkpop: Popmusik med et twist af sørøver og altid mørke undertoner. 

Hvordan startede du?

-Jeg startede med at indspille min første sang som 5-årig på kassettebånd, og så fortsatte jeg ellers min karriere til sangundervisning, hvor jeg prøvede at lyde som Whitney Houston. Sidstnævnte var aldrig rigtig en fornøjelse, og der gik faktisk en del år, hvor jeg ikke beskæftigede mig rigtig med musik. Min stemme fandt ikke rigtigt sin plads til undervisningen. En dag startede jeg på en skole, hvor jeg begyndte at lære at producere, og her åbnede en hel ny verden sig for mig. Jeg kunne endelig få min egen lyd frem, og det var helt fantastisk. Selvom jeg heldigvis er blevet bedre til at producere, fra det første nummer jeg smed på SoundCloud, så er der rigtig mange af de samme elementer, i den musik jeg laver i dag. Det er ikke alt, jeg producerer selv i dag, men jeg er altid meget med inde over og så glad for, at jeg selv startede rejsen i at forme min egen grundlyd. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Lige for tiden skriver jeg meget ved mit klaver. Typisk har jeg, inden jeg sætter mig ned, optaget en lille memo på min telefon (Jeg indspiller memoer alle mulige random steder, når jeg kommer på noget), og oftest bare en enkelt linje tekst med melodi. Så arbejder jeg ud fra den, og rigtig meget af det er skrevet i flow, mens jeg spiller på mit klaver. Mine tekster skriver jeg ret umiddelbare og state of mind agtigt. Det føles altid mest “rigtigt”, når det kommer naturligt på den måde. Og når det er sagt, skriver jeg nærmest aldrig en sang på samme måde. Mit nummer “Hotel” skrev jeg det meste af i hovedet på cykel på vej hjem fra biffen. 

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Jeg er stor fan af Erika de Casier og Saint Cava. Det er som om, jeg ikke rigtig kan blive træt af det. Og så er der selvfølgelig BANKS – og ligesom alle andre popmusikere i Danmark den kære Lana del Rey. De to har været inspiration fra day one.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Udover at have skamhørt min egen EP, så har jeg virkelig meget optur over bl.a. Mekdes og GRETA, og så hører jeg vildt meget Tove Lo for tiden. Men faktisk kan jeg slet ikke svare på det her spørgsmål, for jeg har ikke nogen pladespiller… Endnu…

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

Udover at jeg lige har udgivet en ny single “Just one night” i fredags, så er jeg i fuld gang med at øve med mit band og har en EP release på trapperne. 

Hvad er drømmen?

– Jeg har mange drømme, men jeg drømmer tit om liveshows. Jeg elsker, når ting hænger sammen, og det hele har et større samlet udtryk. Så jeg glæder mig til den dag, hvor jeg kan sammensætte en lang koncert med en masse af mine numre, arbejde med overgangene mellem numrene, stemninger, stagning mm. Og så drømmer jeg om, at folk har minder med min musik. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Hvis jeg blev spurgt om en uge, ville jeg sikkert svare noget andet. De kan noget forskelligt alle sammen, men lige nu er jeg rigtig glad for min nye single ”Just one night”. Den rummer noget særligt power, som giver mig lyst til at lægge tankerne på hylden og bare have det sjovt. Det er vigtigt en gang imellem. 

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Engang fik jeg en mystisk Dark and Stormy med en skive vandmelon i. Så en drink, der kradser i bunden og forfriskende på toppen. Dobbeltshot naturligvis.

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com