fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 39

Foto: Summers // Niklas Adrian Vindelev

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig fridag på sofaen. Denne uge er der utroligt mange nye udgivelser. Vi giver dig fem nye spændende udgivelser, du burde kende til med denne guide til ugens vigtigste albumudgivelser.

Summers – Easy

Den nye spirende artist Summers, med det borgerlige navn Niels Christian Sommer, er ude med sin debut EP, Easy. Ep’en indeholder seks numre, der inviterer lytteren ind i den dygtige producer og kunstners lydunivers, fra pop, r&b, hip hop, men også præsenterer en grunget og soulet lyd. Med sin flotte dybe vokal, der virkelig skaber rammen om den stemningsfulde udgivelse, der også tyder på en alsidighed i produktion og vokal. Vokalen er klart en spændende faktor ved den nye kunstner Summers, der bliver brugt på forskellige måder gennem albummet, fra den dybere vokal til en lysere, og med brug af autotune og vocoder. Et album der omfavner adskillige forskellige genrer og sammenfletter dem på en super veludført måde.

Zupermaria – Ka har du gjort nå Maria

Den norske artist Zupermaria har vi tidligere dækket – udset til at blive en ny norsk popprinsesse – er ude med sit debutalbum i dag. Efter at have udsendt en masse singler i år og forrige år lander hele albummet endelig. Her på redaktionen har vi tidligere lavet sammenligninger til den svenske popdronning Robyn, og det er ikke helt uden grund. Zupermaria synger imidlertid på sit modersmål Norsk. Pladen indeholder ti numre, der opererer indenfor et poppet univers. Teksterne er vedrørende og personlige og hverdagsrelaterbare emner som druk, fest og kærlighed. Sæt Zupermaria på til din fredag aften eller lev dig ind i det norske tekstunivers og tænkt tilbage på dengang vi alle fulgte med i den norske tv-serie Skam.

Mörmaid – No Sharp Edges

Vi forbliver i Norge med endnu kvindelig artist og debut udspil, der dog synger på engelsk og er bosat i London. Mörmaid udforsker det dybe elektroniske univers med sin hypnotiserende elektro-pop på No Sharp Edges. Albummet indeholder fem numre, hvor to – henholdsvis “G.R.B” og “Turn Away” – allerede har været i cirkulation som singler i løbet af i år. Det er en forholdsvis melankolsk og melodisk udgivelse med flotte minimalistiske produktioner og Mörmaid skarpe vokal. Udover det er hun samarbejde med den dygtige producer Ben Alexander, der indtil videre har resulteret i nummeret “The Painter” uafhængigt af albummet.

Snavs – Opal

Den danske dj og producer, Snavs har virkelig fået skabt sig et navn med sine kompromisløse elektroniske produktioner. Nu er han ude med efterfølgeren til debutalbummet SS18, der udkom for to år siden. Den nye udgivelse”Opal” indeholder både det velkendte instrumentale univers fra Snavs hånd, men også et par vokalbaseret numre, som på for eksempel “Perfect”. Snavs er kendt fra sine signifikante elektroniske bas-orienterede tekno-numre, men har også andet i ærmet på indeværende album. I de forgange år har han formået at optræde på store internationale scener som Webster Hall (New York), Avalon (Los Angeles), Bootshaus (Køln), Coachella og herhjemme på blandt andet Roskilde festival og Tinderbox. Det er spændende at se, hvor dette album får Snavs hen.

Frau – Spring Teen

Det danske rockband, Frau, er ude med deres første udspil, nemlig Ep’en Spring Teen. Det københavnerbaserede band, der består af fire gæve gutter henholdsvis Casper Cornelius (vokal og guitar), Anders Toftgaard (guitar), Lennart Krasa (trommer) og Nicolai Dahl (bas). Spring Teen er et fint førsteudspil, hvor gruppen leverer indie-poprock i et farverigt lydunivers. Spring Teen handler om. hvordan det er at være vokset op i denne accelererende verden med alverdens medier, der fortæller dig, hvordan man burde leve sit liv og hvordan disse idealer og glansbilleder kan være svære altid at leve op til.

Gå heller ikke glip af:

Coucheron x Pasha – G.O.L.
Danser Med Damer – Halv 12
EYES – Underperformer
Milevidt – Milevidt
Judex – Love Transfer
Jærv – Skud, Pt. 1.
Sylvan Esso – Free Love
VA – Stik dem en plade!
VA – Fusem – “FUSEM VA002: Imens Vi Stadig Findes”.

Klaus Nørby Bondegaard
klausbondegaard@bandsoftomorrow.com