fbpx

UHØRT Festival 2020: dem her glæder vi os særligt meget til at høre live

Foto: GRETA // Karina Waliczek

Efter en festivalløs sommer er vi nok langt fra de eneste, som hungrer efter bare en smule festivalstemning. Men vi skal heldigvis ikke holde ud så meget længere, for lige rundt om hjørnet kan vi nyde livetonerne fra 42 nye spændende kunstnere strømme ud af højtalerne til UHØRT Festival i København.

Der kan efterhånden ikke herske nogen tvivl om, at vi er kæmpe fan af navne som Blæst og Blitzkrig, som begge kunne opleves til vores to-dages festival Bands of Tomorrow Uncovers på Loppen i starten af 2020. Derfor er det selvfølgelig også nogen, vi glæder os ret meget til at genopleve. Lige så poppet og energifyldt Blæst og deres hverdagspoesi er, lige så karismatisk, skæv og beundringsværdig er rockede Blitzkrig. 

Også TERESE og Pil har vi i lang tid vist vores store begejstring for. Det er ørehængende, dansksproget popmusik med noget på hjerte, og det kan vi faktisk ikke få nok af. Her er vores bud på, hvem man (udover ovenstående) bør svinge forbi til dette års UHØRT Festival.

Torsdag den 3. september

CHILI

Hvornår: Klokken 17:45 – 18:15
Hvor: Skatescenen

CHILI er et af de nyeste skud på stammen i det danske poplandskab – og så alligevel ikke helt. Hun tog nemlig sine første spæde skridt på X Factor-scenen tilbage i 2017 og har siden arbejdet på at finde frem til sin helt egen lyd. Den 21. august i år var hun endelig klar til at byde velkommen indenfor i sit altomsluttende, melankolske univers, da hun udgav sin stemningsfulde debutsingle “Dear Night Sky”. Er du fan af Billie Eilish, er der ret stor sandsynlighed for, at CHILIs musik også vil falde i din smag. Lyt til debutsinglen nedenfor og vurdér selv. 

FABER

Hvornår: Klokken 18:30 – 19:00
Hvor: Gårdscenen

FABER, som har det borgerlige navn Viola Faber, er både sangskriver og producer. Hun har førhen bevæget sig rundt i forskellige grupper og bands i den Københavnske undergrund men er nu klar til at stå på egne ben som soloartist, hvilket hun første gang beviste med debutsinglen “Bjerge i Brand”. Hun har været vores Ugens Upcoming og har senere spillet support for DOPHA på Ideal Bar. Hendes lyd blander det skrøbelige med det larmende, hvilket efter vores mening bør opleves på egen hånd til årets UHØRT Festival.

Telos

Hvornår: Klokken 19:15 – 19:45
Hvor: Volumescenen

Telos er et af de mest interessante nye bands på den danske metalscene. Efter at have udgivet to EP’er – Telos og HELIOS/SELÊNÊ i henholdsvis 2016 og 2018 – der blev taget rigtig godt imod af både publikum og anmeldere, er de nu endelig klar til at indtage scenen på UHØRT Festival. Med deres unikke mix af black og mathcore kommer de med stor sandsynlighed til at ruske godt op i forsamlingen. Deres musikalske dygtighed vil overbevise dig, selv hvis metal ikke lige er din genre. Så hvis dine øregange og nakkemuskler har brug for at blive udfordret, bør du bestemt kigge forbi.  

Gå heller ikke glip af:

Cherryhead på Gårdscenen klokken 20:00 – 20:30
Blæst på Gårdscenen klokken 21:30 – 22:00
Askling på Gårdscenen klokken 23:00 – 23:30

Fredag den 4. september

Leizure

Hvornår: Klokken 18:40 – 19:10
Hvor: Skatescenen

De fem drenge fra det københavnske band har det instrumentale sammenspil i fokus. De har efterhånden fået sat deres spor på den danske musikscene som henholdsvis Ugens Kanon på KarriereKanonen og med radioplay på P6. De er et garvet liveband – og ligeledes et band, der ofte overrasker med noget uventet i ærmet. De har sågar udgivet noget af deres musik på kassettebånd – ret cool, ikke? Med Leizure kan man aldrig vide sig sikker på, hvad man har i vente, og det er i sig selv et argument for at smutte forbi deres koncert på UHØRT. 

Trader

Hvornår: Klokken 19:30 – 20:00
Hvor: Gårdscenen

Trader er følsomt men samtidig bombastisk indierock. Vi har førhen vist begejstring for deres musik, der blandt andet trækker tråde til den gamle 90’er slacker/slowcore rock blandet med en nutidig lyd. Deres dybe og fine tekster akkompagneres af musikkens fængende toner, og live kan vi forvente en god stemning fyldt med dominerende guitar og trommer – i bedste indierock-stil. Mon ikke også vi får en smagsprøve på det kommende debutalbum, der lander den 10. september? Man har vel lov at håbe. Lyt til deres seneste single “Back In Five” nedenfor:

Rýk

Hvornår: Klokken 22:00 – 22:30
Hvor: Skatescenen

Rýk er efterhånden nogle garvede drenge, hvad angår festivaler med musik fra vækstlaget. Sidste år spillede de nemlig både på branchefestivalen Reeperbahn Festival i Hamborg og på Danmarks egen SPOT Festival i Aarhus. Sidstnævnte var vi så heldige at overvære. Vi beskrev blandt andet oplevelsen med følgende ord: »De viste, at de mestrer at trække tråde tilbage til 70’erne og 80’ernes i både deres lyd og sceneshow. Gruppen klarede med finesse at gøre shoegaze og postpunk relevant igen og fik en til at tænke en ekstra gang over, hvad der egentlig giver et godt show.«  Vi glæder os til et gensyn med Rýk! 

Snask 

Hvornår: Klokken 22:00 – 22:30
Hvor: Volumescenen

Den elektroniske duo Snask er helt nye på den danske musikscene. De spiller på analog synthesizere, akustiske trommer og alt, hvad hjertet ellers begærer. De dyrker den energiske og ambient elektroniske lyd men lader sig også inspirere af house og det moderne pop. Snask spillede i fredag deres allerførste koncert nogensinde, så vi er ret spændte på at se, hvad de har at byde på, når de indtager Volumescenen på UHØRT. Hør deres nye og hidtil eneste udgivne single “Decadent” lige her: 

HUNNID22

Hvornår: Klokken 23:40 – 00:10
Hvor:
Volumescenen

HUNNID22 er et hiphop-kollektiv fra Aarhus, som består af medlemmerne U.N.G., Gunshot Sammy, Homeboysoul, TEEJAY333 og Dark Dave. Med inspirationskilder som Snoop Dogg, Joey Bada$$ og Wu-Tang Clan bringer HUNNID22 hårdslående engelsksprogede hiphop til bordet. Deres lyd er tydeligt amerikansk influeret med tunge beats, og hvert medlem har deres egen unikke måde, hvorpå de leverer deres bars. Vi garanterer fart over feltet og opfordre hiphop-entusiaster til at lægge vejen forbi HUNNID22s koncert på dette års UHØRT!

Poptones

Hvornår: Klokken 00:30 – 01:00
Hvor: Gårdscenen

Da vi i starten af året lagde vejen forbi Blossom Festival i Pumpehuset, var det med absolut ingen forventninger til Poptones. Eller så skulle det da lige være forventningen om, at det, der ventede os, var en omgang popmusik lige efter bogen. Det var det ikke. Langt fra. Det var derimod følgende oplevelse, vi kunne tage med hjem i bagagen: »I et væld af distortionguitar, intense synthesizers og et hårdtslående beat kunne det femmands store band legende bevæge sig mellem elementer af både shoegaze, grunge og psychedelic.« Omtrent tre måneder efter den vilde koncertoplevelse med drengene, udgav de endelig deres debutsingle “Escape”, og vi har siden higet efter at kunne få lov til at opleve den live endnu en gang. 

Gå heller ikke glip af:

Pil på Gårdscenen klokken 17:50 – 18:20
TERESE på Gårdscenen klokken 22:50 – 23:10
Natlyst på Skatescenen klokken 23:40 – 00:10

Lørdag den 5. september

Magnus Tempels

Hvornår: Klokken 16:10 – 16:40
Hvor: Gårdscenen

Den blot 21-årige producer og singer/songwriter Magnus Tempels omfavner de dybere og mere melankolske lag i sine musikproduktioner. Det resulterer i vedrørende nærmest introvert popmusik. Det unge stjernefrø har fundet sin inspiration i navne som James Blake, VETO og Ásgeir. Til livekoncerten kommer Magnus Tempel til at optræde som en trio, der kan vække hans sprøde stemme og melodier til livs. Kom og lyt til den fremadstormende artist på lørdag!

Marcus.wav

Hvornår: Klokken 17:00 – 17:30
Hvor: Skatescenen

Markus.wav startede sit projekt i 2019, og da han først fik smagen af at lave musik, har han ikke kunne stoppe. I et studie på Vesterbro producerer han musik i genrene house og pop, men Marcus.wav er ikke bange for at prøve noget nyt eller bryde grænser. Han skriver tekster om livet i 20’erne, som han håber kan få selv et knust hjerte op på dansegulvet og slå sig løs.

FVN

Hvornår: Klokken 17:50 – 18:20
Hvor: Gårdscnen

FVN leverer filterløs rap og hurtige beats, hvorfor vi forventer en optræden med fuld smæk på! Særligt Fallulah har virkelig taget hende ind under sine vinger, hvilket blandt andet har resulteret i, at man til efteråret kan opleve artisten til Fallulahs elskværdige initiativ Hej Søster Fest i VEGA. Ligeledes gæster FVN Fallulah på nummeret “Oh Ay Oh”, som er den perfekte warm up til FVN på dette års UHØRT. Hør også artistens seneste single “Work”, der er en hyldes til queer-miljøet.

mp.oxford

Hvornår: Klokken 18:40 – 19:10
Hvor: Skatescenen

mp.oxford er et forholdsvist ubeskrevet blad med blot en officiel single ude, men mere er i vente, og nu kan du få lov at opleve ham live. mp.oxford laver sjælful pop, hvor han bevæger sig i et bevæger sig i et soulet univers med sin bløde smooth vokal og dybe minimalistiske beats. Han startede med kun at udgive sange på YouTube, som vi har dækket her på redaktionen. Nu er førstesinglen “riptide” ude, og der er mere i vente for det nye skud på stammen. 

Skt. Delarge

Hvornår: Klokken 20:20 – 21:00
Hvor: Volumescenen

Skt. DeLarge rummer allerede flere referencer i navnet, der skaber en hvis ikke forventning, så årvågenhed. Den vilde rapper præsenterer en nærmest punket hiphop. Du kan forvente en vild omgang tilført tilpas attitude og politisk ukorrekthed med hans hårde beats og aggressive, konfronterende og satiriske tekster. Tilbage i februar udgav Skt. Delarge første single, “Hofnar”. Han fulgte op med nummeret “undtagelsestilstand” i og om corona-nedlukningen. Kom og se Skt. Delarge fyre den af med hele to mikrofoner.

føl som

Hvornår: Klokken 21:10 – 21:40
Hvor: Gårdscenen

Disse to seje fyre bag kunstnernavnet føl som vandt dette års KarrieKanonen, og så skulle de faktisk også have spillet til Bands of Tomorrows Uimodståelige i musikhuset Aarhus i foråret, der desværre måtte aflyses på grund af corona. Heldigvis er UHØRT ikke aflyst, og de har indhentet føl som til at sprede gode vibes. I duoen har vi rapperen Emmanuel Matongo og produceren Frederik Reese. Sammen udforsker de alt, hvad det følelsesmæssige spektrum kan indebære og kærlighedens op- og nedture. Drengene beviser gennem deres musik, at det at være følsom ikke behøver at være et svaghedstegn men vender det til at være nok smukt og enormt menneskeligt.

Kara Moon

Hvornår: Klokken 22:00 – 22:30
Hvor: Volumescenen

Den spirende danske sangerinde Kara Moon har været på vores radar det sidste stykke tid. Hun fangede vores opmærksomhed tilbage i 2019, da hun udgav nummeret “Sky”, og siden har vi ikke kunnet få armene ned. Kvinden bag Kara Moon er Josefine Skov, som er uddannet lyddesigner og producerer sit materiale selv. Vi glæder os meget til at opleve hende på UHØRT. Men frygt ej – hvis du er forhindret eller forelsker dig så dybt i Kara Moon, at du bare opleve hende to gange inden for kort tid, så hun spiller også til Bands of Tomorrows Uimodståelige på Posten i Odense den 12. september.

Himmelrum

Hvornår: Klokken 22:00 – 22:30
Hvor: Skatescenen

Himmelrum er en dansk kvartet og et af de nye upcomingbands i den danske musikundergrund. Bandet spiller finurlig og farverig rockmusik – en sammensmeltning af indie, post-rock, shoegaze og krautrock. De udgav deres første single fra den kommende plade “Kære Blå, sender sonar!” i fredags. Himmelrum skulle have spillet på Roskilde Festival i år, men nu kan de heldigvis opleves live på UHØRT Festival, og det glæder vi os til. Du kan komme og opleve et sammensurium af lydindtryk lørdag den 5. september på Skatescenen.

GRETA

Hvornår: Klokken 00:30 – 01:00
Hvor: Gårdscenen

Soloartisten GRETA er en af de upcoming stjerner fra Norden, som vi har fulgt fra sidelinjen i lang tid – hvilket der er rigtig god grund til. Vi er vilde med hendes kærlighed til 80’erne og elektroniske grooves, som afspejles i musikken. Hendes fine og lyse vokal sætter stemningen og understøttes af teksternes eventyrlige univers, hvor hun mestrer at blande det visuelle udtryk med sin æstetiske lyd. En koncert med GRETA bliver en popfest ud over kanterne. Det er vi sikre på.

Gå heller ikke glip af:

Alpas Ave på Volumescenen klokken 17:00 – 17:30
Blitzkrig på Gårdscenen klokken 19:30 – 20:00

Redaktionen
redaktion@bandsoftomorrow.com