fbpx

Artigeardit – Store VEGA

Foto: Jonas Villadsen
Dato: Fredag den 30. oktober klokken 20.30
Venue: Store VEGA

En udmattet, men taknemmelig Artigeardit fyrede op under VEGA med et kontrastfuldt repertoire – og besøg fra Christos og Karl William. 

Artigeardit – Store VEGA
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Salen summede med fredagsglade stemmer og øl i hænderne, da klokken slog 21.00 og URO gik på scenen som opvarmning for aftenens hovedperson. De nye corona-restriktioner forhindrede ikke et uroligt publikum i at larme og trampe med på UROs rim om cykelhjelme og ærter, og skrig og råb intensiveredes kun, da lyset blev dæmpet og fredagens hovednavn blev præsenteret. 

Artigeardit trådte ind under det lilla lys, tilbagelænet, i joggingsæt og med drink i hånden – sådan så man godt kunne fornemme, at det ikke var hans første koncert i VEGA i den her uge. Med store smil og sløve armbevægelser fængede han publikum med ”Lov Mig 1 Ting” allerede fra start. Der var vilde skrig på ”vildedage” og smådans fra Artigeardit – såvel som det sædetvungne publikum – i takt med, at rapperen elegant vekslede mellem at spytte aggressive rim og trække på sit blødere repertoire. Her gav kunstneren efter for sin træthed (som er en selvfølge efter 6 koncerter på 3 dage), og på trods af store smil og en taknemmelighed, der strålede indefra og ud, var Artigeardit uden tvivl i sit es, når tempoet var højt, og man skulle kæmpe for at holde hans tempo.

Trods Artigeardits indadvendte tendenser, forhindrede de omfattende restriktioner ikke publikum i at synge og råbe med på alle numre, og de gjorde dermed op for den manglende energi på scenen. Koncerten var fyldt med forfriskende indslag fra Christos og Karl William, og specielt ”Idiot” var et frisk pust mellem voldsomme beats, langsommere popsymfonier og de veløvede, men banale overgange mellem de to.  

Mellem at svinge med sit håndklæde til et eksplosivt publikum på ”Joggingsæt” og ”værformig” fik Artigeardit også plads til et småpolitisk indslag og en uudgiven single til en aktivt lyttende sal, før koncerten blev rundet af med ”Ses Senere” – der fungerede som soundtrack til en gruppe af det urolige publikum, der ville med på scenen og fik sig selv smidt ud. Med ekstranummeret ”Kom Af Sig Selv” fik Artigeardit ekstraheret det sidste energi fra sig selv og publikum, og på trods af kunstnerens lettere svækkede optræden, hvilket er forståeligt efter så mange koncerter i streg, var alle klar til at bevæge sig ud i efterårskulden igen med den slags fornyet energi, man kun har efter en god koncert.

Johanne Adelaide Nickelsen
Johannenickelsen@bandsoftomorrow.com