fbpx

Mourn – Self Worth

Foto: Cristian Colomer Cavallari
Label: Captured Tracks
Udgivelsesdato: Fredag den 30. oktober 2020

En syngende lussing fra Spaniens mest eksplosive trio.

Mourn – Self Worth
3.5 / 5 Reviewer
Rating3.5

Fire blev til tre, og en af Spaniens mest interessante kvartetter er blevet til en af Spaniens mest interessante trioer. Siden udgivelsen af den glimrende 2018-udgivelse Sorpresa Familia er catalanske Mourn nemlig blevet et medlem fattigere, men deres lyd er derimod blevet lige den tand rigere.

Mourn har på tidligere udgivelser haft en tendens til at polere lyden en kende mere end højst nødvendigt. På Self Worth har de dog trådt et skridt tilbage, sat tempoet op, skruet på samtlige volumeknapper og er derefter imploderet i et virvar af skrattende guitarer, insisterende trommer og store vokalharmonier. 

Albumåbneren ”This Feeling Is Disgusting” viser både Mourn fra deres melodiske og punkede sider. Men bag den rå attitude findes et skævt og legesygt sind, der gennemsyrer såvel åbningsnummeret som resten af albummet. Særligt tydeligt er dette på den næsten mere rodede end vellykkede ”I’m In Trouble” og groovy ”Worthy Mushroom”. 

Trods post-punk genrens og bandets restriktioner, er der alligevel en sådan variation på albummet, at Mourn gang på gang formår at imponere med deres kreativitet, overbevisende sangskrivning og kompromisløse spillestil. På ”Gather, Really” taber jeg for første gang kæben af ren benovelse, men jeg vi skal alligevel hen til Self Worths sidste halvdel, før Mourn rammer toppen med ”It’s A Frog’s World” og dens eksplosive instrumentation og hjemsøgende vokalharmonier. 

Self Worth har et par skæringer, der hurtigt er glemt, men når topniveauet er så højt, som det er hos Mourn, så gør det egentlig heller ikke så meget. Albummet kæmper stædigt med tyngden for at blive klassificeret som en egentlig sværvægter, men Mourn fremstår på alle leder og kanter både mere skarpe, velspillende og dynamiske som trio, end de nogensinde gjorde som kvartet. 

Tags:
Theis Jehl
theisjehl@bandsoftomorrow.com