fbpx

Svensk duo skaber farverig diskonostalgi

Foto: Mathias Roth

Der er dømt ægte disko på anden singlen fra svenske Tomode.

Tomode er navnet på den svenske duo, som Carl Leandersson og Viktor Wesrterberg står bag. De har begge en baggrund indenfor jazzmusikken men har nu kastet sig over ægte 70’er/80’er-melodiske numre. Her er der smæk på 80’er synths, en pulserende bas og pumpende disko trommer. Deres musik trækker tråde til en sytnh-giganter som Giorgio Morodor – dog i et mere moderne pop/disko univers. Nu er deres anden single “Autostrada” ude, som en del af deres instrumentale rejse. Sangen indkapsler deres musikalske mål og sender tankerne tilbage til arkadespil og rulleskøjter. “Autostrada” har vedvarende synths-melodier, som virkelig sætter stemningen på nummeret – og med sådanne beats, er det svært at stå stille. Nummeret er udelukkende instrumentalt og mere elektronisk, hvor deres første single “Destiny No. 20” har sang på og generelt er mere poppet. Begge ting fungerer godt – for lige meget hvad formår de at skabe en fest med begge numre. “Destiny No.20” fik Tomodes på det internationale kort over upcoming artister indenfor skandinavisk disko – så gør din dag mere festlig og rejs tilbage i tiden med duoens nye single, “Autostrada” :

Tags:
Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com