fbpx

Ugens Upcoming: Pari Penn

Foto: Julius Ambrosius

Så er det mandag, og det betyder heldigvis Ugens Upcoming. I dag har vi de to drenge bag duoen Pari Penn i fokus. De er både kollegaer og bedste venner, og sammen skaber de moderne synthpop.

De to unge fyre fra Pari Penn bor sammen i en lille lejlighed i Aarhus. I deres musikalske univers er det udtrykket, der kommer før lyrikken, og deres omdrejningspunkt er dem selv og de følelser, de sammen skaber, når de laver musik. Pari Penn er 80’er inspireret synthpop tilført en masse personlighed. De er ved at færdiggøre en EP og er nu klar til at komme ud og spille deres groovy musik live. Lær drengene bedre at kende lige her,

Hvem er Pari Penn?

– Pari Penn består af forsanger Simon Vestergaard (21 år) og Mikkel Broch-Lips (22 år), vi er begge musikere og sangskrivere og kæmper med alt, hvad vi har, for musikken. På det personlige plan er vi meget tætte venner og bor sammen i en lille lejlighed i Aarhus.

Hvordan vil I beskrive jeres lyd?

– 80’er inspireret moderne indie-synthpop, hvis vi skal være helt genrepræcise 😉
Musikken har et behageligt og fremdrivende groove, som gør det til det perfekte køremusik. Vi arbejder meget med simple melodier og sangenes forskellige udtryk. 

Hvordan startede I?

– Vi startede med at skrive musik sammen i sommeren op til 3.g. Det foregik på Simons værelse hjemme ved hans forældre. På det tidspunkt boede vi et par timer fra hinanden, så det foregik ved, at Mikkel tog turen fra Malling (Aarhus) til Simon i Klokkerholm (Nordjylland). Så brugte vi en hel weekend eller to om måneden på at sidde og lave musik, uden helt at vide, hvad vi ville med det. Sådan fortsatte det, til vi for et år siden flyttede sammen i en lejlighed i Aarhus, hvilket gjorde det en del nemmere. Men først den 15. maj i år blev vores projekt officielt med vores første single “Sleep” og vi fik navnet Pari Penn.

Kan I fortælle lidt om den proces, der foregår, når I skriver musik?

– Det starter med en eller anden idé, der fanger os. Ideen kommer ofte ved, at én af os sidder ved en guitar og leger rundt eller i Mikkels tilfælde, at han i et halvt søvnstadie om aftenen drømmer sig frem til en melodi eller et udtryk. Det er sjældent lyrikken, som kommer først. Lyrikken kommer frem af udtrykket, og hvad det får os til at tænke og føle. Omdrejningspunktet i vores sange bliver derfor tit os selv og en følelse vi er fælles om.

Når selve “sangskrivningen” er slut, tager Mikkel producerkasketten på, og når lydene sidder, som de skal, og vokal (og eventuelt guitaren) er optaget, lægger Simon sidste hånd på ved at få elementerne godt mixet sammen. Sangen bliver derefter sendt til mastering.

Ingen af os har fået undervisning i at skrive og producere musik i en DAW, så vi har brugt hinanden meget i vores læringsproces og har helt klart vores egen måde at producere på. Men det giver på en måde også vores musik et personligt og unikt præg.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på jeres lyd?

– Svært spørgsmål, for der er simpelthen så mange artister, der spiller ind. Men det er ofte ret store internationale navne, som inspirerer os, for eksempel: The Weeknd, Daft Punk, Frank Ocean, Tame Impala, Honne, Rex Orange County, Billie Eilish og så videre. Vi er meget optagede af de store artisters fantastiske produktioner, og hvilken retning de påvirker poppen.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– På den egentlige pladespiller er der The Minds of 99 live fra Roskilde Festival. Ellers er det helt store nummer for tiden “My Future” af Billie Eilish. 

Hvad er I i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Vi er i gang med at færdiggøre vores første EP, der udkommer i slutningen af efteråret – det vil sige november. Derudover er vi netop blevet klar til at spille live og skulle egentlig have varmet op for Aksglæde i Mølleparken under Aarhus Festuge. Den koncert blev aflyst, så vi ser nu frem til forhåbentligt at spille til blandt andet Newbees Festival den 1 oktober.

Hvad er drømmen?

– Drømmen er at udgive sange, som rammer bredt, fører folk sammen og bliver en del af folks minder for en bestemt tid i deres liv. Derudover er drømmen selvfølgelig at leve af musikken, blive anerkendt for det arbejde, vi laver og arbejde med nogle flere fantastisk fede mennesker. 

Hvis I kun måtte vælge én af jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

-“LP’s Are Cool (if you like them)” må være den, der har den største masseappel. Den er dejlig simpel og nemt fordøjelig, og så skaber den glade dage.

Hvis jeres musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– En hjemmelavet en. En drink, som måske ikke smager helt lige så godt, som dem du kan få på cocktailbaren – men en drink, der til gengæld har en masse personlighed. En drink, som er lavet af din smarte ven med et nyerhvervet drinkssæt, der lige har fået et shot for meget og har en smagsnote, man ikke helt kan placere. Men det er samtidig en drink, som giver den helt rigtige hjemlige og venskabelige stemning.

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com