fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 40

Foto: Allie mac Ville // Kasper Løftgaard

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektronisk og eksperimenterende pop, wild style eller party jazz, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Allie Mac VilleLove War

Allie Mac Ville hverver os til krig om kærlighed på sin debutplade. Det er i høj grad et album, der tager dig med til den nervepirrende tilstand, man er i, når kærligheden går galt. Selve musikken er meget kontrastfyldt – på den ene side handler det om de helt små og intime ting, men samtidig dvæler den også ved de mere storladne og dramatiske følelser. Pladen føles på én og samme gang meget akustisk og meget elektronisk. Det munder ud i en episk plade, der sagtens kunne spilles fra en høj bakketop, og selv om teksterne er sørgmodige, er der alligevel noget sejrrigt over musikken.

DagnyStrangers / Lovers

Vi viger ikke meget fra temaet om ulykkelig kærlighed på Dagnys debut plade Strangers/Lovers, der ligeledes også snakker om de følelser, der kan bo i en, når kærligheden er flyttet ud. Strangers / Lovers er delt op i 2 dele, hvor den første del handler om den søde forelskelse, hvor alting er smukt og dejligt, mens del nummer to er noget mere bitter og handler om, hvordan de to elskende er gledet fra hindanen. De bliver alle sammen leveret på en bund af stensikker og en knapskarp produktion. Det er i høj grad et godt album at sætte på til din fredagsfest. Læs vores 10 hurtige med Dagny her, hvor hun beskriver historien bag albummet.

KOPS – Artwork ll/ll

KOPS udgav tidligere på året første del af albummet med titlen Artwork l/ll og efterfølgende anden del med den nærliggende titel Artwork ll/ll. Første halvdel blev med sine melankolske og eftertænksomme vibes taget godt imod af blandt andet P3, der havde singlen “Part Of Life” i tung rotation. Nu kommer anden del og gør kunstværket komplet. Pladen er på sin vis storslået pop, men der er også noget minimalistisk og ærligt over især fokussinglen “Little Lady”, der er skrevet til KOPS kæreste, der har været mange udfordringer igennem, men stadig står stærkt. Der bliver virkelig leget med genrerne på Artwork ll/ll, der er alt fra stille klaverhymner til vilde elektroniske stykker og guitarsoloer.

M. Rexen – Tending to the Vulnerable Things

Så er Wild-style-kunstneren M. Rexen endelig klar med sit nye album Tending to the Vulnerable Things. Det er et meget personligt album for kunstneren, da det er indspillet i ørkenen, som er hans fødested. M. Rexen kommer fra en svær bagrund, og både den og ørkenens varme er lige til at tage og føle på, når man lytter til albummet. Et eksempel på dette er en sang som “Nikki”, der handler om en dreng, M. Rexen mødte på den intuition, han selv var anbragt. Drengen mistede evnen til at tale på grund af sine traumer, men så en dag talte han til Rexen. Hvis du er en af de få, der ikke allerede er overbevist om Wild-style-lyden, bliver du det helt sikkert, efter at have lyttet til Tending to the Vulnerable Things.

Whiskeyordnen – COMIDICA:COCINA

Whiskeyordnen er klar, hvis det, du trænger til, er at lytte til noget helt anderledes i din weekend. Med udelukkende spanske sangtitler og en lang spansk indtalt intro skulle man tro, at Whiskeyordnen var fra Spanien – men nej de er fra lille Danmark. Med deres farverige og humoristiske swingjazz har Whiskeyordnen længe været kendt som et band, der kunne få gang i danseskoene hos de fleste, og det beviser de, at de stadig kan på COMIDICA:COCINA, der er fyldt med dansable, karnevalsagtige rytmer, hvor der indimellem sniger sig et elektronisk element ind. Hør selv her:

Gå heller ikke glip af:

Andreas Odbjerg – Lance Armstrong
Elina – Remember
Ferris & Sylvester – I Should Be On A Train EP
Ganger – Tro
Jonas Brøg – Tiger
Lucy Love – Hammerhead
Lyla Haifa – Lyla Haifa
MAJA – Stereo Love
mels room – Exitement is a Dangerous Virtue
Patricia Lalor – Covers EP1
Spunsugar – Drive Through Chapel
The Cosmic Rabbit Holes – The World Is Drugs
Tempesst – Must Be A Dream
Tobias Rahim – National Romantik 2021

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com