fbpx

Lord Siva – Store VEGA

Foto: Freja Kvistgaard Marrot
Tekst: Laura Richter Krarup
Dato: Lørdag den 21. november 2020
Venue: Store VEGA

Det lykkedes Solkongen Lord Siva at rejse en siddende sal med sin skræddersyede sætliste, der faldt i god smag hos københavnerne lørdag aften i Store VEGA.

Lord Siva – Store VEGA
4 / 5 Reviewer
Rating4

Trods de mange tomme stole i Store VEGA lørdag aften, der skyldes coronarestriktionerne, er det tydeligt at se, at København er mødt talstærkt op til den udsolgte Lord Siva-koncert. Siden udgivelsen af albummet Lys tilbage i marts er koncerten i VEGA blevet udskudt gang på gang, og det er tydeligt at mærke på publikum, at de har ventet i længsel på at kunne opleve liveudgaven af de mange velproducerede tracks samt måske fange et nostalgisk glimt af de ældre hits fra den vellidte musiker.

Lidt i otte træder den unge support-artist Olivver på scenen og får varmet publikum op med sine ægte og ærlige dansksprogede tekster, der leveres med stor indlevelse. Den sortklædte sanger er ikke bange for at tale til det talstærke publikum, der hurtigt falder for upcoming-charmen.

Efter et kort og præcist sæt takker Olivver af, og der går yderligere 40 minutters tid, før aftenens solkonge træder ind badet i et blåt skær. Livebandet følger trop, og der lægges ud med intronummeret ”Lang Tid Siden” efterfulgt af det trappede track ”Atomer” – begge fra Lys. Helt fra første takt er lyden upåklagelig, og der lægges op til en lækker liveoplevelse af de mange numre fra Lord Sivas repertoire. Der fortsættes med tracks fra Lys samt et enkelt tilbageblik til albummet 3 (2017) med nummeret ”Vi Ses” her i første del af koncerten.

Aftenens stjerne er ikke ligefrem kendt for sine vilde moves, men cadeau skal han have for alligevel at bevæge sig ud i nogle indlevende sidesteps og hoftecirkler, der bringer smil over hele salen. Især under det Hennedub-producerede nummer ”Bedre” kastes der massevis af anerkendende håndtegn mod scenen, og der gives igen til publikum med en krystalklar falset og endnu flere charmerende dansemoves.  

Da det rørende nummer ”Før eller senere” introduceres, er det næsten, så man mærker sidemandens gåsehud kravle over på sig selv. Mens Lord Sivas siluette står skarpt i et hvidt spotlight, får sangerens karakteristiske lyse vokal for alvor lov at flyde ud i rummet, og der falder en helt særlig stilhed over salen helt til sangens slutning, hvorefter der trampes i gulvet af begejstring. Yderligere tre numre fra Lys leveres, inden bandet markerer halvleg med et cover af 80’er tracket ”Tænker På Os To”. Her falder der en pausestemning over publikum, og der opstår en del renden frem og tilbage. Dog fanges folk med ét ind i aftenens musikalske spind igen, da Ukendt Kunstner-samarbejdet ”Fortæl Dem” spilles i fuld Lord Siva udgave, og den mørklagte sal bliver én stor organisme i fuld bevægelse til endnu en klar publikumsfavorit. Collab-temaet fortsætter, og de tre hits ”Oh My God”, ”Paris” og ”Room For Love” – produceret af VERA – leveres med stor selvsikkerhed. Skiftet fra dansk til engelsk bliver derved så organisk som muligt, selvom man dog kan argumentere for, at det kan virke som to helt forskellige lyduniverser, når Lord Siva skifter fra sine hudløst ærlige dansksprogede tracks til de mere kommercielle engelsksprogede pop-produktioner. Lord Siva tager derefter lidt taletid til at fortælle om det næste nummer, hittet ”Blind” fra albummet 3:

Jeg skrev den her sang om en eks, og det var godt, jeg skrev den, for ellers var jeg aldrig endt sammen med min kæreste, som nu er min forlovede.

Et hav af bekræftende stemmer fra publikum hujer som svar, og det upbeat nummer rykker det fastlåste publikum helt ud på sædekanten, mens den ukronede konge af sangskriverier leverer en så ærlig udgave af nummeret med inderligt lukkede øjne, så man næsten skulle tro, han ikke vidste, vi var der.

Stemningen er stadig høj, og efter cirka en time af sættet er fløjet forbi, lyder det til, at publikum er enige om, hvilken sang vi er kommet til. Lord Siva introducerer årets overraskelse af et sommerhit, Solhverv, med den ironiske kommentar: »De ægte fans kender den her,« og der blev dømt psykedelisk lysshow og endnu mere trampen i gulvet. Det er tydeligt, at salen ikke har fået nok, da Lord Siva og bandet takker af – og det lader til, at de har det ligesådan, for kort efter, der er blevet råbt efter ekstranummer, træder de ind igen, og med et forvirret smil taler Lord Siva med sin jyske dialekt til publikum: »Men vi har ik’ noget ekstranummer! Vi har sgu ik’ forberedt et. Er det okay, hvis vi bare spiller Solhverv igen?« Og sådan skete det, at publikum ikke kunne lade være med at rejse sig og danse med, ja, nogle måtte sågar smide trøjerne for at svinge dem i luften af begejstring, som var det landsholdskamp. Og der var da også noget smukt over, at folk hellere ville blive smidt ud af vagterne ved dette sidste nummer, end at modstå fristelsen til at rejse sig.

Laura Richter Krarup
Laurakrarup@bandsoftomorrow.com