fbpx

Ugens Upcoming: Julie Ellinor

Foto: Frederik Pedersen

Denne uges upcoming er danske Julie Ellinor, der med sin melodiske og upolerede lyd er godt på vej ind på den danske singer/songwriter-scene. Selv har hun lyttet til musik, siden hun var helt lille og begyndte derfra at skrive sine egne sange. Lær hende bedre at kende lige her.

Den 23. oktober udkom den danske artist Julie Ellinor med sin debut-EP Flares In The Dark, som indkapsler en episode, hvor savn, afmagt og frustration fyldte meget hos den danske artist. Hendes musik kommer fra hjertet som en musikalsk refleksion og bearbejdelse, og hun er klar til at tage folk med på sin musikalske rejse – så hop om bord, for her kommer Julie Ellinor.

Hvem er Julie Ellinor?

– Bag Julie Ellinor er jeg en kvinde fra København, der prøver at finde vej i livet igennem sin musik.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Alternativ pop, der er både sårbar, ærlig og upoleret. 

Hvordan startede du?

– Jeg er vokset op i et hjem med en stor og blandet vinyl/CD-samling, så jeg har altid lyttet til rigtig meget musik. På et tidspunkt som barn samlede jeg guitaren op og begyndte at skrive mine egne små sange. Det kom meget naturligt til mig, og jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg fik bearbejdet en masse følelser ved at skrive og spille musik.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Overall skal jeg have noget ægte på hjerte, før jeg føler mig inspireret til at skrive. Jeg kan godt lide at udforske forskellige processer, når jeg skriver sange, så jeg ikke sidder fast i én proces. Nogle gange foregår det sådan, at jeg på helt klassisk singer/songwriter-manér sidder med min guitar derhjemme og leger rundt med forskellige akkorder, og hvis nogle af dem tænder en gnist i mig, går jeg videre til vokalmelodien. Andre gange mødes jeg med andre musikere og sangskrivere, hvor det kan være noget helt andet, der starter processen – for eksempel et beat eller en bassline. Melodien kommer for det meste meget intuitivt til mig, hvor jeg derimod godt kan bruge længere tid på at skrive teksten. Når teksten også er skrevet, tager jeg sangene videre til min producer, som hjælper med at færdiggøre sangene.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Fleetwood Mac var blandt andet at finde blandt vinylsamlingen i mit barndomshjem, og jeg har altid været betaget af deres sangskrivning og lyd. Specielt på deres album ‘Rumours’. Derudover har The War On Drugs og Alex Turner/Arctic Monkeys (især deres ‘AM’-album) også haft en indflydelse på min lyd. Jeg søger hele tiden efter at finde kombinationen mellem catchy popmelodier pakket ind i en mere rocket og rå produktion, og det er de her artister geniale til.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Florence + The Machine med albummet ‘High As Hope’. For pokker, det er godt!

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg har lige udgivet min EP ’Flares in the Dark’, som jeg skal ud og spille live (fingers crossed), så det er jeg i gang med at forberede mig til. Og så skriver jeg ellers på en masse nye sange, som jeg glæder mig sååå meget til at gå ind og indspille!

Hvad er drømmen?

– Drømmen er lige nu at komme ud og spille en masse koncerter. At komme ud og mærke folk og se dem i øjnene, og hvis jeg er rigtig heldig: give dem minder, de kan tænke tilbage på. Kom så 2021!

Hvis du kun måtte vælge én af dine/jeres sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Det må være min single “Oblivion”. På mange måder var den startskuddet til hele min EP og er en del af grunden til, at så mange gode ting sker lige nu – for eksempel, at jeg for første gang kan høre mig selv på radio. Det er jeg virkelig taknemmelig for.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Dark and Stormy! Eller en anden lidt bittersweet drink.

 

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com