fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 45

Foto: Pale Honey // Ellika Henrikson

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til funket punk, alternativ grunge eller forunderlig elektronisk pop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Pale HoneySome Time, Alone

Så er Pale Honey klar med deres tredje studiealbum. Some Time, Alone er en perfekt demonstration af hvad der sker når Pale Honey udfolder sig, med deres stillede pop/punk/funk, der på én gang er smooth og edgy. En sang som “Treat You Good” er et perfekt eksempel på bandets dualitet,hvor sangen går fra bløde 80´er pop toner til rå grunge-punk af flere omgange gennem sangen, der på en gang er sexet og romantisk. Alting fungerer bare på Some Time, Alone. Synthsne er dragende, guitarene er skærende og vokalen er bidende.

 

Baby in VainSee Through

Baby In Vain udgav tidligere i år singlerne “2019” og “Wherever I Go”, som en lille forsmag, på det album vi endelig har fået i dag. Baby In Vain har levet op til vores forventninger og leverer et stilrent album. Trods æstetisk renhed er der stadig masser af rå støj, der står i fed kontrast til de mere ømme øjeblikke, der også er at finde på pladen. På See Through spiller bandet bedre sammen end nogensinde og med tilføjelsen af nogen flere klassiske elementer, er deres lyd blevet mere nuanceret end nogensinde. Det er tydeligt, når man lytter til albummet, at det er bygget op af personlige historier og følelser.

 

TAKYKARDIABetter

Det bliver ikke bedre end TAKYKARDIAs fantastiske debutalbum. Hvor skal man overhovedet begynde? Better er et ekstremt lækkert produceret, elektronisk popalbum, med sin helt egen lyd. Forsanger Luna Matz´ blide næsten fe lignende vokal, ligger hen over de tunge elektroniske beats, som fin sommer sne. Sangene på Better, adskiller sig alle sammen fra hinanden, det er som at spise en pose blandet slik hvor alting smager godt, men du ved stadig ikke hvad den næste bid kommer til at smage af. Der er ingen tvivl om at TAKYKARDIA kommer til at være på alles læber.

 

CaleidoNår Det Bliver Lyst (EP)

Så er der lækker, jazzet neo-soul fra Aurehøj musikgymnasium talenterne Caleido. På Når Det Bliver Lyst imponerer Caleido os endnu engang med deres stramme sangskrivning og perfekte håndtering af danske sangtekster. Når Det Bliver Lyst giver den stemning af at være ung og spille musik med sine venner, udelukkende for glæden ved det og netop den glæde gennemsyrer alt hvad Caleido laver. Der er en fed kontrast mellem de mere akustiske lyde som vokalen og de mere elektroniske, der skaber en fed dualitet.

 

Elias Boussnina – Boy (EP)

Elias Boussnina er i dag ude med en skøn pop EP med titlen Boy. Trods EP’ens titel, udviser Elias Boussnina stor modenhed i sine sange. Den følelsesmæssige sårbarhed er til at tage og føle på. De melankolske toner blander sig med de glædelige toner, nærmest uden man opdager det, så budskabet om bitter-sweet følelser skærer kraftigt igennem. Elias Boussnina kommer uden tvivl til at være en vigtig del af manges fredags festligheder.

 

Gå heller ikke glip af:

Mob War – Situvidual
L.T Valentin – Den borgerlige Ro
PRISMA – Her (EP)
Daniel Firth – Loop (Ep)
Summer Heart – Ambitions (EP)
Nuri – Irun
Tiña – Positive Mental Health Music
Svea – Pity Party (EP)

[/ihc-hide-content]

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com