fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 47

Foto: JASMIN // Beinta á Torkilsheyggi

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til elektronisk pop, funk-pop, folk- eller indiepop, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Grand PaxWavey (EP)

Seje Grand Pax udsender i dag, en fed lille EP til de musikhungrende masser. Grand Pax er som altid klar med masser af fed attitude, når hun synger sine dansable sange. Der er noget tungt og sensuelt, især over EP´ens sidste sang “Trip”, der med sit langsomme tempo og næsten hviskende vokal, skiller sig en del ud fra mængden af elektronisk popmusik. Den underliggende musik er hele tiden afstemt, så vokal og instrumentering følges smukt ad. Wavey handler ifølge kunstneren selv, om at forfølge en skygge igennem byen og se den blive ved med at forsvinde og dukke op igen. Lyt på din yndlings streaming platform:
Spotify
Apple Music

Helena GaoExtended Adolescence (EP)

Helena Gao præsenterer i dag sin debut-EP Extended Adolescence – en magtdemonstration af en eksperimenterende indie-pop udgivelse. Helena Gaos nærmest fe lignende stemme, står i stærk kontrast til den til tider næsten industrielle musik. De mere upolerede toner blander sig helt fint, med de mere klassiske indie instrumenter, som akustisk guitar og violiner. Extended Adolescence lyder nærmest som mødet mellem storbyen og den åbne natur, samtidig med at der er en menneskelig indblanding. Med denne skønne EP har Helena Gau tydeligt vist at de er værd at holde øje med fremover. Lyt til den på din yndlings streaming platform:
Spotify
Apple Music

JASMINnot that surprised (EP)

Spritnye pop ikoner fra Færøerne, er nu ude med deres anden EP. JASMIN er kendt for sin atmosfæriske pop lyd, hvori man kan høre Færørenes vilde natur, men på deres nye EP not that surprised, har de bevæget sig en lille smule længere væk hjemmefra. Den nye EP har en mere international lyd, dog beholder JASMIN stadig sit DNA i de svævende toner. Jasmin Mote, viser med sin kraftfulde stemme, et enormt overskud og det lyder ikke engang som om at hun behøver at anstrenge sig for at synge helt fantastisk. Det bliver spændene at se hvad JASMIN finder på i fremtiden. Lyt til den på din yndlings streaming platform:
Spotify

LINN – Happy Metal (EP)´

Nu kan du godt gøre dig klar til at få dine ører udfordret, for LINN præsenterer en fantastisk eksperimenterende debut-EP. Med et navn som Happy Metal, er det svært at vide hvad man skal forvente, men LINN serverer en god omgang eksperimenterende indie-pop, der både viser elegant sårbarhed og mere kantede toner. Titelsangen “Happy Metal” er nærmest rocket med de simple og hurtige trommer, men så har den også lige et vokalspor fyldt med besynderlige effekter, der virkelig vækker lytteren. Den sidste sang “Im out of Alcohol, You´re out of Your Mind” er mere stille og giver fantastiske chill vibes. Lyt til den på din yndlings streaming platform:
Spotify

Pari PennApartment (EP)

Gør dig klar til at groove med Pari Penn. Apartment er debut- EP´en fra de to venner Simon og Mikkel, der sammen har dannet duoen Pari Penn. Denne EP er fyldt med bløde, funkede tendenser, der emmer af 80´er charme. Det er tydeligt at de to gutter er ekstremt talentfulde, både i deres spacy vokal og stramme instrumentering. Med en nærmest engle lignende lyd, ligger første nummer “Arcade Games” ud, og kører siden hen ind i de mest funkede toner på hele EPen. Apartment er uden tvivl en fantastisk EP at feste og danse amok til. Lyt til den på din yndlings streaming platform:
Spotify
Apple Music

Gå heller ikke glip af:

FVN – Twenty Sexy Playlist (EP)
Hannah Grace – Remedy
Kirsten Knick – Close Your Eyes
Phoebe Bridgers – Copycat Killer (EP)
Shygirl – ALIAS (EP)

Laura Nielsen
lauranielsen@bandsoftomorrow.com