fbpx

PREMIERE: Knægt er tilbage, denne gang i et magisk realistisk univers

Foto: Amelie Mattisson Chue

I dag har vi premiere på den nye musikvideo til singlen “Statistik” fra den danske artist Knægt. Denne gang er han hoppet ud af computerspillet og ind i den virkelige verden.

Sidste gang vi havde fornøjelsen af Knægt, var da han udgav sin sidste single “Byens Mindste Mand” gennem et computerspil, hvor man skulle flygte fra en mand på sin motorcykel – og døde man i spillet, sluttede singlen også. En virkelig skæv og alternativ måde at lancere en single på og vi var ret store fans af gimmicken. Du kan læse mere om den og spille spillet her. Nu viser Knægt en mere melankolsk side af sig selv, men humoren og naiviteten er stadig til stede på “Statistik” både lydmæssigt og visuelt. Sangen er mere dyster og mystisk end det finurlige tegneserieunivers, som Knægt kørte på i sidste udgivelse, men det klæder ham bestemt også i dette orkestrale univers. Han synger om hverdagsproblemer, i form af humoristisk og kreativ lyrik, hvor han blandt andet synger om at grine af Ross fra ‘Friends’ og at købe et Smart TV til soveværelset. Han formår at blande den meget fine og “alvorlige” instrumentering med sin krøllede lyriske fraser, som er super sjove og interessante at lægge mærke til gennem, sangen. Også videoen afspejler dette i dets magiske univers, som både er smukt filmet, men samtidig super abstrakt og sjovt. Man bliver suget ind i hans univers med det samme og det er meget underholdende – ligesom hans computerspil. Knægt er en interessant og spændende artist på den danske musikscene og vi kan glæde os til marts hvor hans syv numre lange EP Tragisk Komedie udkommer, men indtil da kan du se den spritnye video til “Statistik” hos os lige her:

Tags:
Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com