fbpx

Ugens Upcoming: LINN

Foto: Fryd Frydendahl

Ugens Upcoming er i denne omgang den danske artist LINN. Hun er aktuel med sin debut-EP ‘Happy Metal’, og du kan komme tættere på den spændende artist med vores lille interview her.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Linn, som førhen var medlem i den danske alt-rock duo The Bowdashes er nu sprunget ud som soloartist under kunstnernavnet LINN. Hendes lyd er både minimalistisk og futuristisk i et krautrocket og R&B univers. Debut EP’en “Happy Metal” er et virkelig interessant og eksperimenterende værk, som netop viser LINN’s ambitioner og finurlige hjerne. Vi havde også EP’en som en af vores favoritter på ‘Ugens Vigtigste Albumudgivelser’. Læs med og kom tættere på den danske artist LINN.

Hvem er LINN?

– LINN er mig, jeg hedder Linn Holm.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Legende, minimalistisk og futuristisk sammensurium af krautrock, R&B og Rasmus Klump.

Hvordan startede du?

– Jeg har spillet musik siden jeg var lillebitte og blandt andet været en del af bandet The Bowdashes siden 2016, men for et par år siden startede jeg med at lave de første numre til det, der i dag er min debut EP ”Happy Metal”. Jeg synes, det var sjovt at indspille og producere ting på min computer og prøve ting af både rent indspilningsteknisk og musikalsk, så det blev en slags legeplads, hvor jeg selv kunne have styringen med hele processen.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Ofte starter det med, at jeg optager eller programmerer et beat eller kommer på nogle sjove akkorder på guitaren, som jeg indspiller og så bygger jeg ellers på derfra. Melodi og tekst kommer som regel til sidst. Nummeret “Happy Metal” er for eksempel. bygget op omkring et trommeloop, der er optaget på tre telefoner. Jeg lavede efterfølgende en basfigur og samplede nogle legetøjsinstrumenter. Min kæreste Mathias Bertelsen (The Entrepreneurs) skulle lige lytte og tilføjede så nogle ret sjove guitarfigurer, mens jeg sikkert støvsugede eller ordnede et eller andet praktisk. Jeg har også mixet lidt på nummeret sammen med Simon Kjær (Chinah), som var god til at sparre med mig på nogle
af de første numre.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Det er svært at sige, jeg er med vilje ikke gået efter noget specifikt. Jeg har bare hevet lidt ned fra alle hylder og så er det blevet kogt sammen til den her lyd. Derfor tror jeg også, man kan finde elementer fra mange ting i det. Og samtidig læner det sig nok heller ikke op af noget bestemt.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Min kæreste og jeg er inde i en periode, hvor der ofte kommer John Lennon og Yoko Ono på, når der skal laves mad, men jeg har også lyttet meget til engelske Otta’s nye EP.

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– Jeg arbejder på en masse nye numre til min næste udgivelse og så glæder mig også som en gal til at komme ud og spille musikken live i det nye år.

Hvad er drømmen?

– Min drøm er at få mulighed for at rejse ud i verden og opleve nogle skæve og anderledes spillesteder og musikmiljøer. Jeg skulle her i efteråret have spillet support for en amerikansk artist i 20 forskellige europæiske byer, som var kommet i stand gennem en tysk agent. Ret vanvittigt. Men det kunne jo af gode grunde ikke lade sig gøre i denne omgang. Verden er en anden nu og kulturlivet og de små spillesteder bløder virkelig. Men at mit lille musikprojekt allerede har bragt mig så tæt på den mulighed, motiverer mig endnu mere til at gå efter drømmen.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Jeg synes bare, de skal lytte til det hele! Fordi de fire numre på ”Happy Metal” EP’en
repræsenterer noget forskelligt og jeg synes, man skal have hele paletten med.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være?

– Det er vel lidt en blanding af alt det gode. Hvad giver det, en Aunt Roberta?

 

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com