fbpx

Velvet Volume – Store VEGA

Foto: Laura Ioana V.
Dato: Onsdag den 2. december 2020
Venue: Store VEGA

Efter adskillige udskydelser fik Velvet Volume endelig lov at give koncert i København. Og selvom det ikke må være nemt at skulle spille rock for et siddende publikum, så fik de tre søstre det bedste ud af situationen.

Velvet Volume – Store VEGA
4 / 5 Reviewer
Rating4

Det skulle have været i marts. Så i maj. Så i november. Men den 2. december fik Velvet Volume så endelig lov at spille i København. I Store VEGA i stedet for Hotel Cecil. Den udsolgte koncert var den sidste på deres efterårstour med i alt syv shows landet over, som de påbegyndte i Aalborg i starten af oktober. Alle for et siddende publikum, selvfølgelig. 

Og let’s face it, det er ikke optimalt at skulle til (rock)koncert, hvor du ikke rigtig må bevæge dig. Eller synge med for den sags skyld. Men selvom citatet “When life gives you lemons, make lemonade” er en kæmpe kliché, så passer det faktisk ret fint ind her. For det handler jo om at få det bedste ud af situationen. De tre Aarhus-søstre (som nu er bosat i København) tilpassede aftenen til de mere intime rammer ved for det første at have inviteret Mols-bandet Rottejazz (ja, ROTTEjazz) med som support. »Vi spiller normalt til bryllupper, loppemarkeder og ritualer,« introducerede de fire gutter sig fra scenen og informerede om, at de havde visitkort med – til publikums store fornøjelse. Med to akustiske guitarer, trommer og en kontrabas varmede de scenen op til et Velvet Volume-set, som også startede på lidt atypisk vis. 

Noa, Naomi og Nataja indledte nemlig settet med at spille tre numre – blandt andet “Carry” og “Sunny LA” – akustisk, og siddende, og det fungerede fremragende. De kom lidt mere i øjenhøjde med publikum og deres vokaler (og harmonier) fik virkelig lov til at shine. Derefter var der rock uden dikkedarer i vanlig Velvet Volume-stil – guitar, bas, trommer, slut – indledt af “Lonely Rider” fra bandets andet album, Ego’s Need, som kom ud i maj i år. Men tempoet blev også taget ned igen med endnu et super fint, intimt øjeblik, da en lidt nervøs Nataja, som ellers er at finde bag trommerne, trådte frem på scenen og sang “Nice People Date Nice People” – også fra den seneste plade.

Efter en god times tid og 13 numre forlod pigerne scenen, og hverken klappen eller trampen i gulvet holdt op, før de kom tilbage og rundede aftenen af med “I Think I Need You” fra 2017’s debutalbum Look Look Look!

Der er vist ikke så meget mere at sige end: Keep making lemonade, piger. Hvis stående applaus havde været tilladt, så havde der været det.

– Af Tanja Brinks Toubro

Tanja Brinks Toubro
tanjabtoubro@gmail.com