fbpx

Ganger udfolder sig voluminøst i deres første livesession

Foto: Søren Lynggaard

De spirende talenter i det lovpriste band Ganger, har for første gang nogensinde takket ja til at medvirke i en livesession – og det er vi ret begejstrede for!

I samarbejde med Brodie Sessions har Ganger lavet en akustisk liveoptagelse, som med sin skønhed og skrøbelighed, kan slå benene væk under de fleste. Faktisk har Ganger ikke tidligere været interesserede i at lave en livesession. Men da det danske koncept Brodie sessions, som filmer med et helt særligt 16mm format, inviterede bandet, kunne de ikke andet end at svare ja. Det er der nu kommet en 15 minutters livesession og tilhørende video ud af. I videoen ser vi opførslen af en intim koncert, som er optaget i en privat stue uden for København. Lyset er dæmpet, og der er en dunkel men hyggelig atmosfære. Ganger spiller tre numre, hvortil de har inviteret saxofonist Viktor Kongsbak og vokalist Isabella Dayyani.

De ligger ud med at spille den fredfyldte sang “Bye Bye” fra albummet Mørk. Man ser begyndelsesvis vokalist Ninna Lundberg synge det udtryksfulde vers, hvortil Dayyani istemmer med kor. Når sangen når dertil hvor energiske trommer og akkompagnerende instrumenter normalt ville bryde ud i originalversionen, forbliver liveversionen akustisk med klaver. Det store brud i sangen bliver i stedet gjort af det gåsehudsfremkaldende kor, der skabes når Thomas Bach Skaarup slutter sig til de to sangerinder.

Det andet nummer som Ganger har udvalgt til denne koncert er “Bunker” fra deres seneste album Tro. Som indledning til denne sang spilles der inderligt og jazzet saxofon. Når sangen for alvor er spillet ind, og alle medlemmer inkluderes i samspillet, former bandet en slags power-cirkel hvor de spiller både med, men også til hinanden. Der bliver skabt en enormt sanselig stemning på den lille scene, og man kan nærmest føle deres fælles glæde ved, at optræde og opleve musikken sammen.

Afslutningsvist fremfører de “Tsunami” som ligger først på albummet Tro. Det er en af Gangers mere stille sange, og i liveversion gør den sig ekstra bemærket. Det er som om, lyrikken står tydeligere frem i den lille stue. Som om ordene som Ninna Lundberg synger, får mere betydning og fylde, når de opføres inden for de tilbagelænede og fortrolige rammer.

Denne livessesion er en lille perle af ro og skønhed, som transporterer seeren med til behagelige omgivelser med fantastisk lyd.
Se videoen her.

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com