fbpx

KIRBY med ny video: Husk, vi har superkræfter

Foto: PR

Den amerikanske sanger og singersongwriter KIRBY, er i dag ude med en ny rørende musikvideo til hendes sang “Superpower”. Med videoen fortæller KIRBY en personlig historie om en livstragedie, men formår alligevel at gøre den inkluderende og relaterbar.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

I november sidste år udkom KIRBY med sangen “Superpower”, og nu er den succesfulde amerikanske sangerinde aktuel med en smuk musikvideo til at føre kunstværket til dørs. Videoen udspringer af en personlig tragedie, og er dedikeret til alle, der har lidt uretfærdige tab på baggrund af racistiske motiver.

 

Musikvideoen til “Superpower” er en rørende fortælling om KIRBY, der en dag kommer hjem og ser sin familie sidde i flok foran tv’et. I nyhederne fortæller de, at en ung mand er blevet skudt, og har mistet livet i KiIRBYs hjemby. Det meste af videoen udspiller sig til den unge mands begravelse, hvor KIRBY, i selskab med sin familie, er berørt og frustreret over, at deres kære har mistet livet på uretfærdig vis. Videoen er hele tiden omringet af ordet ‘superkræfter’ – for det er dét ord, KIRBY vil have seeren til at huske. For selv når livet byder på de mest grusomme uretfærdigheder, har vi superkræfter. Superkræfter der kan bruges til at komme ud af den svære situation, og superkræfter der kan bruges til at forhindre at det sker igen.

Selvom videoen er dybt personlig og udspringer af en reel personlig oplevelse, fremstår videoen som en kommentar til en – desværre – almen problemstilling. Videoen er derfor ikke kun en formidling af hendes egen historie, men en hyldest til alle, der har været i en lignende situation. KIRBY beskriver selv videoen med:

Jeg mistede selv et familiemedlem i 2019. Når jeg siger Black Lives Matter, siger jeg det ikke, fordi det er en trend, jeg siger det, fordi jeg ved hvordan det føles at begrave en ung sort mand for tidligt. Denne video er dedikeret til ham, og til alle der har lidt et tab. Jeg ved det gør ondt, men glem ikke – vi har superkræfter.

 

Se den smukke video her

[/ihc-hide-content]

 

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com