fbpx

Nordiske Hits // Uge 1

Foto: When Saints Go Machine // Daniel Hjort

Første uge af det nye år er endelig i gang, og vi har i den anledning samlet de bedste nye udgivelser fra hele Norden. Vi har i dag opdateret vores Nordiske Hits-spilleliste med 16 nye tilføjelser. Tjek listen ud her og husk at følge den på Spotify, så du altid kan holde dig opdateret på, hvad der rører sig i Norden.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Dopha – “New Year”

Vi starter årets første Nordiske Hits ud med Dophas nyeste single, der har fået den passende titel “New Year”. Dopha har på kort tid fået stor succes og omtale og er spået til at blive et af de helt store skud på den danske popstamme. Hendes musik er dragende, hvilket “New Year” er et godt eksempel på. Singlen blev udgivet på årets allerførste dag og omhandler, at Dopha stadig er den samme, trods det nye år. Dophas tekster har til tider et strejf af melankoli og selvreflekterende tanker, og disse elementer er også gennemgående på det nye nummer, Det er super fængende – og vidste man ikke bedre, kunne nummeret snildt have tilhørt en verdensstjerne som Taylor Swift.

When Saints Go Mahine – “Seized the Light”

Elektropop-gruppen When Saints Go Machine gik den 25. december ud med en forsinket julegave i form af det nye nummer “Seized the Light”. Sangen viser gruppen fra en lettere tilgængelig popside, og forsanger Nikolaj Vonsilds’ vokal er inderlig i det skæve og eksperimenterende lydunivers, som de befinder sig i. Ikke nok med, at det er en stærk sang i sig selv, kan nummeret nu høres rulle over skærmen hver fredag i forbindelse med DR’s nye serie Lover. Og det er da ikke første gang, at When Saints Go Machine begiver sig ud i at lave musik til serier. Tidligere i 2020 kunne man nemlig opleve deres udgave af Lis Sørensens sang “Mine Øjne De Skal Se” som titelnummer til DR-serien Ulven Kommer. “Seized the Light” er et ekstra lille lys i den mørke januartid – og et stort lyt værd.

Sarah Klang – “Agony”

Stortalentet Sarah Klang fra Sverige er endnu en gang ude med et inderligt og flot nummer. Sarah Klang er sådan en kunstner, hvor man bare ikke kan sætte en finger på hendes vilde talent. Hun har en vild vokal, som omringes af et old-fashioned, melankolsk popunivers, og her er “Agany” da ingen undtagelse. Nummeret er en stille ballade, hvor der er fokus på vokalen med lette og legende guitarriffs, som bærer nummeret så smukt. Det befinder sig i et countrypræget, intimt og melodisk lydlandsskab, hvilket klæder artisten utroligt godt. Endnu en sang, som er perfekt at sætte på en kold og mørk januaraften. Den vil helt sikkert give én varmen tilbage.

Ellers tilføjet:

Axel Flóvent –
Boundaries – “Erosion”
Branco, Sivas – “Smooth Criminal”
Dotter – “New Year”
Elai – “BABO”
Felicia Takman – “Vit Månad”
Herman – “Vibe”
julia clara – “somewhere.”
JUNG – “Heaven”
Jung – “To Timer I Træk”
Lord Siva – “Stjernerne”
Maximillian, Moira Dela Torre – “Beautiful Scars”
Nelma U, ibe – “Kaikki kerrat kun me tavattiin”

 

Følg playlisten her:

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com