fbpx

Ugens Upcoming: Julie Pavon

Foto: Uffe Christensen

Vi er endelig tilbage med Ugens Upcoming, og den første af slagsen her i 2021 er med det spritnye house/pop-håb Julie Pavon.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Julie Pavon er helt ny på den danske musikscene, men har allerede med sin utroligt stærke debutsingle “Herd Animals” vagt opsigt hos de danske musikmedier – inklusiv hos os, hvor vi havde sangen på vores liste over 2020s bedste. Hun er en del af det seje aarhusianske musikkollektiv The Secret Life of Trees, som blandt andre også huser artister som Josephin Bovién og AGGi DiX. Julie Pavons debutsingle er et solidt nummer, med et dansabelt housebeat og en dyb og interessant vokal. Hun elsker at være med inde over alle aspekter af den kunstneriske proces. Vi glæder os til, at der kommer mere musik fra hendes hånd, men i mellemtiden kan du lære hende at kende i dette lille interview.

Hvem er Julie Pavon?

– Julie Pavon oplever jeg som værende mig, Julie Maria Hernandez Pavon Friis, men set af mig selv ude fra og med mine yderpunkter i fokus. Julie Pavon afspejler de kontraster, jeg oplever og er igennem, hvor mit Julie Pavon-jég er en reagerende og beskrivende person og version af disse oplevelser. Jeg ser Julie Pavon-jég’et som dét mig, der både er meget stærk, men samtidig mild og sårbar. Det er nok bare i virkeligheden mig selv, men hvor mine træk og min oplevelse af mig selv bliver mere tydelig. 

Hvordan vil du beskrive din lyd?

– Min lyd afspejler mit følelsesliv, mine oplevelser og mine tanker. Jeg kommer til at præsentere forskellige stykker musik fremover, men med en rød tråd. Udover det, synes jeg, at min lyd lige skal have lidt tid til at udfolde sig, inden jeg konkretiserer den, hvis jeg overhovedet kommer til at konkretisere den. Jeg håber og tror, at når folk lytter, kan de sætte sig ind i teksterne og sangene generelt med en følelse om, at det er deres liv, som sangene også kan afspejle. Dermed tror jeg, at min lyd er op til den enkelte at beskrive. 

Hvordan startede du?

– Jeg har skrevet musik så længe, jeg kan huske. Ret sjovt, er det, at meget af det, jeg skrev som barn, kan tidsbestemmes, fordi jeg ofte inkluderede alder på en person eller lignende i teksterne. Senere hen begyndte jeg at lave soundcloud-demoer; nok i 15-årsalderen. Herefter prøvede jeg mig lidt af i små studier i Aarhus, hvor jeg er opvokset. Da jeg var lidt ældre mødte jeg min musik-kollega og kære dygtige ven Josephin Bovién, som jeg senere blev korsanger for. Gennem det, har jeg fået en masse live-erfaring og mødt virkelig gode mennesker. Herunder Uffe, som jeg har et meget tæt og værdsat samarbejde med. 

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

– Det kan til tider føles som om, at tekster flyver ned fra himlen, lander i mit hoved og direkte ned på papiret. Gennem mine oplevelser, de energier jeg møder og mine egne refleksioner over det, skriver jeg mine tekster. Andre gange viser og sender Uffe mig gamle DJ-skitser og nye ideer, og ud fra disse laver jeg melodier, tekster og klipper. Herefter mødes vi og klipper sammen og leger med lyde, mixing og så videre. Det er en meget naturlig proces, som Uffe og jeg har holdt fast i, i snart 1,5 år. Det er jeg meget glad for!

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

– Uha, det er svært at pinpointe. Jeg har hørt så meget forskelligt musik, siden jeg var helt lille. Alt fra The Kinks til Michael Jackson (som jeg var meget besat af som lille), Talking Heads, Erykah Badu, Katie Melua, Frank Ocean, Pink Floyd og Kanye West. Listen fortsætter. Når jeg lytter til musik, handler det meget om det indtryk, det giver mig i alt fra helt små effekter og lyde, til tekstuniverset. Jeg kan for eksempel stadig lytte til den gode Kanye-klassiker “My Beautiful Dark Twisted Fantasy” og tænke; Holy shit, hvad skete der i Kanyes hoved, da lige præcis dét stykke i den respektive sang blev støbt. Jeg gad godt at have været i hans hoved, da nogle af de værker kom til. Nogen, der har gjort indtryk på mig de seneste år, er blandt andet The Blaze. Vilde koncerter, fed lyd og virkelig flotte og rørende musikvideoer. Derudover elsker jeg klassisk musik; det kan jeg høre all day.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

– Som i spørgsmålet ovenfor, er det svært at nævne noget helt specifikt, men jeg er ret nostalgisk for tiden – på den måde, hvor en tåre lige fældes i ny og næ haha, men på en god måde! Derfor er det nok kunstnere som Lykke Li, Deerhunter, John Maus, Rhye, Anemone, Kanye West, Men I trust, The RH Factor med mere. Derudover meget af mit eget musik – sådan tror jeg det er, når der er nye numre på vej og i støbning hele tiden. 

Hvad er du i gang med lige nu? (på musikfronten)

– En hel masse ting. Jeg laver ny musik, og lige nu går tiden med at arbejde på det, udvælge værker, planlægge og skyde billeder og video og så også det rent administrative ved at være (upcoming) musiker. Jeg elsker at være inde over alt i min kunstneriske proces, men det kræver samtidig en del arbejde. Fedt arbejde!  

Hvad er drømmen?

– Min største drøm er, at jeg bliver ved med at have lyst og glæde i at skabe, skrive og lave musik. Det er min source til at få ro og glæde. Når jeg laver musik forsvinder angsten, og det er befriende, at jeg har fundet et ekstra middel i den forstand. Udover dét, er min drøm at kunne spille en hel masse koncerter og udfordre og lege med det jég, som Julie Pavon repræsenterer for mig; både i min musikalske proces og i mit udtryk generelt. 

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

– Lige nu ville jeg synes, at det var skønt, hvis folk blev ved med at lytte til mit første udspil “Herd Animals”, og at nye folk vil lytte! Men inden længe er der mere på vej, og jeg glæder mig til, at folk kommer til at se udviklingen i min musik, der udkommer fremadrettet – og bliver en del af den.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

– Jamen der må jeg sige, at det godt til tider kunne hælde til en god gammel vodka/redbull haha. Men samtidig også et glas cognac (cognacen vil måske give mere mening senere i Julie Pavon-rejsen.

 

Og med denne teaser kan du lytte til hendes første single “Herd Animals” lige her:

[/ihc-hide-content]

Liva Duus Thorlacius
Livaduus@bandsoftomorrow.com