fbpx

Ugens vigtigste albumudgivelser // Uge 3

Foto: Alpas Ave // Jeppe Vinum

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til mystiske elektroniske universer, genrebrydende alt-rock eller klassisk popmusik med alt hvad der hører til, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.

Alpas Ave – Black Mirror

I dag har Alpas Ave endelig udgivet deres debut-EP. På redaktionen har vi ventet spændt på den første længere udgivelse af duoen der består af Marianne Ernst Dam og Martin Pilgaard Grishauge. Og heldigvis har det været ventetiden værd. Alpas Ave udtaler selv, at hver sang på EP-en repræsenterer hver deres boble af følelser, der til sammen kan splitte et menneske ad. Og det er faktisk også lidt den fornemmelse man går igennem, når man gennemlytter Black Mirror. Ep’en står stærkt i sin helhed, men derudover er hver enkelt sang et kunstværk i sig selv. Black Mirror er usædvanlig gennemført og velproduceret, og fortjener i den grad, at man læner sig tilbage, lukker øjnene og lader Alpas Ave bortføre én ind i deres mørke, mystiske og magiske univers.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Dopha – The game

I 2020 var den danske sangerinde Dopha ikke til at komme udenom, og hendes debutalbum The game tyder på, at 2021 bliver i samme spor. På debutalbummet viser Dopha for alvor sin alsidighed – særligt i sin vokal. I den i forvejen kendte sang “The game” viser hun sig, med sin kraftfulde og intense vokal, som den popdronning hun har potentiale til at blive. Og i mere eftertænksomme sange som “Forget your name” formår hendes luftige stemme at ramme lige præcis der, hvor en følsom popsang er aller bedst. Vores anmelder var også begejstret for den spirende danske sangerindes debutalbum, og du kan læse den fulde anmeldelse her.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Lokoy – Badminton

Det er tydeligt at den tidligere punkbassist, Lokoy, forsøger at skabe en original lyd med sit nye album Badminton. I hvert fald formår han at kombinere elementer fra både pop, rock, elektronisk og hiphop på sit kreative debutalbum. En gennemlytning af Badminton er en rejse igennem eksperimenterende elektroniske universer, som vi finder i en sang som “classic city girl” og klassiske singersongwrite-ballader, som for eksempel “ghost town”. Debutalbummet byder også på en sang, der med stor sandsynlighed får dig ud fra hjemmearbejdspladsen og ud på dansegulvet. I “a mistake” viser Lokoy nemlig at han kan skrive fængende pop-rock. Og med den smukke titelsang “badminton” sørger Lokoy også for, at man har hans sange på hjernen efter blot en enkelt gennemspilning. Igen har vores anmelder været på pletten, og du kan læse en anmeldelse af “Badminton” her.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

LOVA – Grown-ish

Den svenske sangerinde Lovas debutalbum er en popudgivelse med alt hvad dertil hører. Allerede på coveret bliver man mødt af popprinsesse-attitude i form af et diadem, men stadig med en humoristisk distance hjulpet på vej af albummets titel. I åbningssangen får man banket fast, at LOVAs vokalregister er i særklasse, og med en klassisk selvreflekterende tekst, er popalbummet skudt godt og sikkert i gang. “Dance For The Hell Of It” sørger for at du får rystet dit hår på dansegulvet, og at være upbeat popmusiker klæder virkelig LOVA. Desuden fremstår debutalbummet som vellykket og helstøbt med følsomme indslag som “Lame” og “Only One”. En klar anbefaling herfra!

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Rhye – Home

Det nye album fra den efterhånden rutinerede Rhye, giver dig farve i kinderne og lyst til at læne dig tilbage. Det er Rhyes karakteristiske luftige vokal, der gennemsyrer albummet, og han formår at udnytte sin vokal i sange der gennem albummet udtrykker flere forskellige stemninger. I sange som “Come In Closer” og “Black Rain” giver de finurlige rytmer og den gode stemning dig næsten vind i håret, som man forestiller sig det på en lun sommeraften ved vesterhavet. Og i de eftertænksomme “Need A Lover” og “Fire”, krænger Rhye sine følelser ud gennem dine højtalere så det sætter sig fast i hjertet.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Gå heller ikke glip af:

Bicep – Isles
ELIO – Can you hear me now?
Esmé – Brooklyn
Jon Reynolds and The Aches – Petrichor
Kiwi Jr. – Cooler Returns
Moon Taxi – Silver Dream

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com