Danske SUNDAYS’ nye single spejler sig i nyforelskelse

Foto: Dennis Morton

Det danske indieband SUNDAYS’ nye single “Drifter” er et kærlighedsdrama, der spejler sig i den hjerterytme, du har, når du er forelsket

Der er ikke længe til Aarhusianske SUNDAYS igen er aktuel med et album, og for at gøre ventetiden nemmere, har de udgivet singlen “Drifter”, der er den ene af to kærlighedssange fra det kommende album. Forsanger i SUNDAYS, Magnus Jacobsen, fortæller selv, at sangen forsøger at opstille et billede af kærlighedslivet, som var det en form for driven mellem to øer i et stort ocean. Og den fornemmelse kan man godt kalde frem, når man hører sangen.

Særligt basgangen i “Drifter” er bemærkelsesværdig, og måske er det den, der medvirker til den drivende fornemmelse. Den skifter nemlig mellem at være insisterende og taktfast på de hele slag i versene, til at være lige så taktfast og insisterende på off-beatslagene i omkvædene. Det skaber en variation i sangens puls, og det giver en følelse af bevægelse i musikken.
Magnus Jacobsen fortæller selv om sangen:

– Jeg prøver at beskrive det her tidlige stadie i forelskelsen, hvor man føler sig draget og kaldet til et menneske på den der næsten mystiske måde.

På baggrund af den udtalelse, er en anden tolkning af den varierende basgang selvfølgelig også nærtliggende; at den symboliserer de ofte uforudsigelige hjerteslag, der pumper blodet rundt i kroppen i forelskelsens tidlige stadie. Hvordan du vil fortolke sangen, er jeg sikker på, at SUNDAYS lader dig bestemme selv. Du kan starte med at lytte til den smukke sang på Spotify

Tags:
Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com