fbpx

FORPREMIERE: praytell. inviterer på mareridts-agtig rundtur i sin lejlighed

Foto: Paakow Tawiah

Det grænsesøgende og humoristiske hiphop-punk-fænomen praytell., udkommer med ny single i morgen. Vi har fået æren af, at give en forsmag på sangen, ved at løfte sløret for den tilhørende musikvideo lidt før alle andre.

praytell.s kommende single, som har titlen “FUKiT”, udgives den 12. februar og kommer til at medkonstituere den ventede EP LoL, we’re all gonna die :)). Praytell.s univers er påvirket af mørke, nysgerrighed, psykisk sygdom, humor, utilregnelighed og barnagtighed. Der foregår, med andre ord, enormt meget på både den musiske, indholdsmæssige og visuelle front med praytell.. Og hans nye musikvideo til “FUKiT” er ingen undtagelse. I videoen bliver seeren taget med på rundvisning, i det der ligner en ganske almindelig Københavner-lejlighed, men som snarere viser sig at være rede for et kuld praytell.-lignende menneske-kaniner, der får omgivelserne til at snurre som en dårlig drøm.

Seancen starter i (det vi kan gå ud fra er) praytell.s eget soveværelse, hvorfra han vågner op i sin seng – uden sin signatur kaninmaske på. Han ser ud til at have tømmermænd, han gnider sig i øjnene, tænder en cigaret og søger hen imod køkkenet. Med sin kaffekop, der forestiller et opsvulmet Donald Trump ansigt, i hånden, håber han på at kunne få kaffe. Problemet er bare, at der allerede står en praytell.-skikkelse med kaffekolben i hånden – denne gang iført maske. På lignende vis finder den umaskerede praytell., hver gang han søger videre i lejligheden efter en smule normalitet, sig i hverdagssituationer, som forstyrres af kaninmaskererede alter egoer. Dette udmundes i en form for skizofrent og overintimt mareridts-orgie, hvorfra vores afmaskerede hovedperson til sidst flygter.

Med “FUKiT” bevæger praytell. sig på kanten mellem humor og alvor, hvilket manifesteres i musikvideoen, når han synger // Fuck this / I don’t need it / no I just wanna die // imens en af menneske-kaninerne sidder mageligt og strikker en vamset sweater. praytell. udfordrer os til ikke kun at nyde det æstetisk skønne, men også det svære, det ubehagelige og det grimme.
Se videoen før alle andre her:

Tags:
Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com