fbpx

Matilda Wiezell fra Melby: tre numre jeg hører på repeat

Foto: Hedvig Wrede

Er du ligesom os nysgerrig på, hvad din yndlingsartist selv går og lytter til? Så tjek denne artikelserie ud, hvor vi spørger danske og udenlandske artister om, hvad de i øjeblikket hører på repeat.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

De fire svenske venner, der til sammen udgør Melby, har spillet sammen i snart seks år, og det efterhånden lange samarbejde er begyndt at bære frugt. Melby laver sange med følelserne i front, og så betyder det i virkeligheden ikke så meget, hvilken genrebetegnelse sangene har. Melby har, på trods af sin relativt korte levetid, nemlig allerede bevæget sig rundt i både rock, pop og folk. Det sidste års tid, har deres udgivelser også båret præg af et mystisk drømmende synthesizerunivers. Sangskrivning tager ofte lang tid for den svenske kvartet. For selvom melodierne kommer nemt til de tre sangskrivere, David, Matilda og Are, så skal sangene igennem en lang proces, før de når den stemning, bandet ønsker. Melby har fortalt, at efter sangene er blevet finpudset og fremstår ‘færdige’, skal de ud og afprøves live. Hvis de ikke fungerer live, kan de ligeså godt starte forfra. For det er oplevelsen, og de følelser som deres musik skaber i publikum, der er det vigtigste.

Melbys seneste single kom tidligere i år, og er den højtflyvende “Old Life”. Sangen udspringer, som så meget andet i år, af Coronapandemien, der virkelig satte tingene i perspektiv for de unge svenskere. “Old Life” er båret af to guitarer der nærmest, som legede de fangeleg, løber rundt i dine øregange og sætter alt i et større perspektiv. Med “Old Life” viste Melby, at de stadig har evnen til at vække følelser i sine lyttere, og det gjorde os på redaktionen tørstige efter mere. Mens du venter på fremtidige udgivelser, kan du bruge ventiden på at lære Melby lidt bedre at kende. Vi har nemlig spurgt forsanger Matilda Wiezell, hvilke tre sange hun hører igen og igen for tiden. Læs hendes svar her:

Sibille Attar – Why U Lookin’

– “Why you lookin” tror jeg handler om ønsket, men også umuligheden i ​​at rejse tilbage i tiden. En ting jeg gætter på, at mange mennesker drømmer om netop nu.


Gula Blend – Åh Sussie

– “Oh Sussie” er bare et himmelsk flot cover af “Oh Susie” med Secret Service.


Blondie – Union City Blue

– “Union City Blue” er en sang med Blondie, som jeg havde glemt eksisterede. Debbie Harry vil for evigt være en stor inspirationskilde.

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com