fbpx

Nikolaj Grandjean skildrer det simple liv i “Snowriders”

Foto: PR

Den danske singer/songwriter Nikolaj Grandjeans musik er indbegrebet af grundigt håndværk. På sin seneste single “Snowriders” har han skåret alt andet end essensen af håndværket fra. Sammen med singlen følger også en smuk video, der oven i købet er instrueret af Grandjean selv.

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”4″ ihc_mb_template=”1″ ]

Nikolaj Grandjean beskriver selv “Snowriders” som en ‘moderne cowboysang’, og det er da også den fornemmelse, den akustiske guitar og den dybe vokal efterlader lytteren med. Sangens tekst holder sig også inden for cowboytemaet. Den handler nemlig om ensomhed og følelsen af at være trukket tilbage fra samfundets ræs og kærlighedens spil. Udover cowboy-viben ligger der også en reference til nogle af de helt store danske singer/songwritere. Melodien er tydeligt inspireret af i særdeleshed Kim Larsen, og det giver en folkelig varme og genkendelighed, der gør at man føler sig taget i hånden og inkluderet i universet.

I videoen følger vi en mand, der tydeligt har trukket sig tilbage, og lever et simpelt liv med naturen som sit eneste selskab. Manden bor alene i et hus ved havet, og han får langsomt dagene til at gå med madlavning, gåture og forskellige eksperimenter. Selvom det virker til at manden lever et fint, afklaret liv, er det som om der ligger noget bag. Og mystikken omkring hvorfor han lever en tilbagetrukket tilværelse, kommer elegant til udtryk i samspillet mellem sang og musikvideo.

Se den flotte musikvideo her
Og lyt til “Snowriders” her:
Spotify
Apple Music

[/ihc-hide-content]

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com