fbpx

Bored at My Grandmas House – Sometimes I Forget You’re Human Too

Foto: David Strawbridge
Label: Clue Records
Udgivelsesdato: Fredag den 5. februar 2021

Bored at My Grandmas House’ debut-EP er den perfekte blanding mellem støjende shoegaze og bedroom-pop. Det er en fin samling sange der viser hvad den unge og nye artist har at byde på. Det gennemgående indtryk af EP’en er veludført sangskrivning og produktion, der både rummer at vise Bored at My Grandmas House talent for sangskrivning, samt evnen til at skabe harmoni mellem støj og lette melodier.

Bored at My Grandmas House – Sometimes I Forget You’re Human Too
4.5 / 5 Reviewer
Rating4.5

Første single forud for Bored at My Grandmas House var sangen “Showers”, som vi på redaktionen havde øje på. Nummeret omhandler den terapeutiske effekt, kvinden bag Bored at My Grandmas House, Amber Strawbridge, oplever i brusebadet. Hun forklarer sig i det følgende:

Brusebad er en form for terapi i min mening. De giver dig tid til at reflektere og tænke uden at du bliver påvirket af noget udefra.

Bored at My Grandmas House er navnet for den 19-årige Amber Strawbridges musikalske projekt, der, som navnet antyder, opstod, da Strawbridge kedede sig hos sin bedstemor. Strawbridges musikalske opvæks bød på Bowie og Pink Floyd som inspirationskilder og desuden rig mulighed for at lege med diverse instrumenter der var hende frit tilgængelige.

Allerede på “Showers” høres den skønne kombination af forskellige guitarlyde. Støjende shoegaze-guitar og de krystalklare guitarakkorder klinger sammen i skøn harmoni, mens Strawbridges fine vokale melodier pynter lydbilledet. Det skønne støjende fløjlstæppe af lyd fra guitaren fungerer som perfekt lærred, hvorpå Strawbridge maler med sin støvede vokal og bramfri guitarmelodier.

Melodiske guitarriffs pryder nummeret “Skin” og giver en optimistisk umiddelbarhed på trods af det ellers støjende lydunivers. Den larmende shoegaze-guitar ligger som et blødt tæppe af lyd i baggrunden, hvilket lader guitarmelodierne og vokalen fremstå klart. Kombinationen af disse elementer danner et smukt lydbillede der lyder rigtig godt i mine ører.

På “Summer” bliver vi fra starten mødt af den velkendte bedroom-pop lyd af guitarriffs badet i chorus-effekt. Sangens tema starter med den omtalte chorusguitar, der svares af de øvrige instrumenter. Det fungere efter min mening vildt godt, at svare guitarens oplæg med de øvrige instrumenter. Det tilføjer en variation på det kompositoriske plan, selvom det soniske udtryk er meget lig de andre sange på EP’en.

EP’ens sidste nummer “Safer at Sea” benytter sig – meget passende – af lyden fra en bølge, der skvulper i vandkanten. Lydbilledet er domineret af Amber Strawbridges atmosfæriske vokal akkompagneret at en flot symbiose af chorusguitar. Senere i sangens forløb intensiveres lydbilledet med mere aktivitet i bassen samt trommemaskinens indtræffen. Det er virkelig fedt, men stadig subtilt at vælge at benytte sig af reallyd, for at underbygge sangens tematik hvilket herfra skal modtage stor ros.

Bored at My Grandma’s House rider på bølgen af unge kvinder med talent for sang og støj. Hun står skulder mod skulder med kunstnere som Snail Mail, Soccer Mommy og Boygenius – et rampelys, hun sagtens kan bære at stå i – og har samtidig sit eget personlige udtryk.

Sometimes I Forget You’re Human Too er et vellydende og spændende bud på, hvordan shoegaze kan kombineres med andre soniske universer – i dette tilfælde bedroom-pop. Der er en klar sonisk rød tråd, og hvert nummer rammer øret, som det skal. Som anmelder sidder jeg tilbage med et ønske om, at der var mere at lytte til, hvilket bestemt er et godt tegn. Bored at My Grandmas House debut-EP Sometimes I Forget You’re Human Too er bestemt værd at tjekke ud.

Jakob Bjerrum Thisted
jakobthisted@bandsoftomorrow.com