fbpx

Ugens Upcoming: Ju Kaia

Foto: Sarah Fresco

Denne uges upcoming er danske Ju Kaia, der skaber soulet musik med kant og charme. I begyndelsen af 2021 udgav hun sangen “Chit Chat”, som for få uger siden strøg direkte ind på førstepladsen som bobler på P3 Listen. Derudover har hun udgivet en række skønne singler, og kan nu afsløre at der også er en EP i vente!

Ju Kaia er en interessant kunstner, der skriver sine egne sange, synger med en mørk og moden vokal, og satser alt på musikken. Både passion og determination kan mærkes i hendes udgivelser, som ofte lyder af blød jazz, kvik hiphop, og dyb soul. Med andre ord skaber Ju Kaia lydbilleder, som rummer den perfekte kombination af coolness, følsomhed og nerve. Hun er selvfølgelig også med på vores liste over 21 danske navne, som er vigtige at hold øje med i 2021. Midt i al den sprøde hype, der florerer omkring Ju Kaia, har vi været så heldige at fange hende til en Q&A. Læs med her, og lær hende bedre at kende:

Hvem er Ju Kaia?

Ju for Julie. Kaia for dem der ved hvad jeg mener 😉 Jeg ledte længe efter mit kunstnernavn, fordi mit borgerlige navn Julie Moberg, for det første slet ikke lyder særlig rockstar-agtigt, men for det andet fordi jeg gerne vil have muligheden for, at kunne distancere mig selv fra min musik. Så jeg sad en aften og skriblede med forskellige ord og endelser, og da faldt jeg over Ju Kaia kunne jeg næsten smage og føle navnet. Og sådan blev det mit. Og mig på samme tid.

Hvordan vil du beskrive din lyd?

Det er svært at beskrive min lyd, for den er ikke konstant eller stillestående. Min lyd vil gerne bevæge sig, udforske, og udfordre sig selv. Min stemme vil selvfølgelig altid være en stor del af min lyd og det eneste jeg ønsker er, at man kan høre at jeg elsker det jeg laver. Lige nu er der tydelige soul- og R&B-vibes i studiet, men for bare en måned siden var der tunge hiphop produktioner og poppede melodier. Så igen – genren både svinger og swinger.

Hvordan startede du?

Jeg startede til sangundervisning da jeg var omkring de 12 år. Derudover er jeg musisk student fra gymnasiet, så jeg har haft passionen for musik meget længe. Det var dog først i slutningen af 2017, hvor jeg flyttede fra Aalborg til København, at det hele rigtig startede. Det første år brugte jeg på at falde til og bygge et helt nyt netværk op fra bunden. Det næste år brugte jeg på at videreudvikle de gode relationer og danne mig et fast samarbejdsteam i form af andre musikere og producere. Det tredje år på at komme ud med musikken! 2018: Lemons, 2019: Lemonade, 2020: Lemonade Stand.

Kan du fortælle lidt om den proces, der foregår, når du skriver musik?

Mit tekstunivers er super vigtigt for mig, når jeg laver musik. Jeg elsker at formidle og fortælle historier. Så jeg prøver at få mine ord og sætninger til at danse helt af sig selv, uden hjælp fra instrumenter. Hvis du dykker ned i mine tekster, vil du finde små sjove krydsrim og billedsprog, der beskriver mine følelser helt som jeg har dem.

Hvilke musikere har haft størst indflydelse på din lyd?

Mit ultimative musikforbillede er Amy Winehouse. Hendes lyd og melodimønstre er så lækre, knasende og uforudsigelige. Stevie Wonder stjal mit hjerte fra barnsben, så han har helt sikkert også haft indflydelse. Og Jill Scott gør mig altid blød i knæene.

Hvad er der på pladespilleren lige nu?

Jeg lytter og har altid lyttet mest til kvindelige artister, måske fordi jeg underbevidst bedst kan relatere til dem. Lige nu lytter jeg meget til Ari Lennox, Erykah Badu og Rimon.

Hvad er du i gang med lige nu?

Jeg er i fuld gang med at lave meget mere musik! Der kommer snart to singler ud, derefter en EP! OG JEG GLÆDER MIG!

Hvad er drømmen?

Min drøm er at elske hvad jeg laver. Jeg ved, at jeg elsker at lave musik. Samspillet mellem musikere. Ting der skabes i momentet. Følelser der bliver fortalt og dermed frigivet igennem min musik. Selvfølgelig drømmer jeg om store scener og udsolgte shows, men lige nu prøver jeg at fokusere på, bare at være taknemmelig over at kunne lave det jeg elsker.

Hvis du kun måtte vælge én af dine sange, folk skulle lytte til, hvilken var det så?

Min første indskydelse er “Peace of Mind”, fordi jeg synes den sang beskriver mig så godt. Den handler om en uendelig kærlighed, men også den frygt der følger med og oftest holder os tilbage. I mit tilfælde om at udgive ny musik. Så jeg tog kontrol over den frygt, skrev en sang om det og udgav den.

Hvis din musik var en drink, hvilken ville den så være? 

Uhh, svært og sjovt spørgsmål. Jeg ville ønske jeg kunne sige en Espresso Martini eller en anden fancy drink, men jeg går med en gammeldags brandbil. Den er farverig og totalt barnlig. Hellere blive stiv af billige drinks, end at sutte på en Skinny Bitch som har kostet halvdelen af din husleje.

Sofie Vitalis
sofievitalis@bandsoftomorrow.com