Ugens vigtigste albumudgivelser // uge 5

Foto: Embla and the Karidotters // Linn Heidi Stokkedal

Her er vores guide til denne uges vigtigste albumudgivelser. Vi har forsøgt at finde noget, der både passer til en festlig weekend såvel som en hyggelig dag på sofaen. Om du er til 80’er-inspirerede elektroniske universer, post-punk eller country, vil der forhåbentligt være noget at hente i vores anbefalinger.


Baby FuzZ – Welcome to the Future (Season 1)

Den norske ballademager Baby FuzZ er allerede kendt i hjemlandet, men mangler stadig at få den anerkendelse han fortjener i Danmark. I dag er han ude med sit andet album Welcome to the Future (Season 1), og allerede fra første track starter nostalagirejsen. Baby FuzZ laver farverig indiepop fuld af spræl, og med fuld fart bliver man skudt ind i et 80’er-agtigt elektronisk univers. For i åbnings- og titelnummeret “Welcome to the Future” bliver scenen for det mærkværdige univers sat. Sangen fungerer som en form for velkomst til albummet, og teksten er en dialog mellem Baby FuzZ og lytteren, hvor Baby FuzZ byder velkommen til den fest albummet er. Der er masser gøgl og ironi i det nye album, men alligevel skinner det igennem, at Baby FuzZ er en dygtig sanger, sangskriver og håndværker. Der er alt mulig grund til at høre albummet, og det kan du gøre her:

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Embla and the Karidotters Howling

Den dygtige norske sanger og sangskriver Embla Karidotter – der er forsanger og sangskriver i bandet Embla and the Karidotters – har i dag smidt sin debut-EP på gaden, og med Howling beviser hun, at hun sagtens kan stå på egne ben.
I 13 år har den talentfulde sangskriver været trommeslager i det succesfulde indieband Razika, men nu har hun besluttet af udleve sin countrydrøm, og med hendes eget band, er hun nu godt på vej. Karridotter har en dyb, varm og iørefaldende vokal, og den passer perfekt ind i countryuniverset. Særligt på nummeret “Bergen Blues”, hvor Karridoter begiver sig ud i en form for jodlen, kan man virkelig høre, at den norske sangerinde laver det, hun holder aller mest af.
Howling er en vaskeægte country-EP, og Embla Karridotters musikglæde stråler ud af alle fire flotte numre.
Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

First Flush Fjorden

Det danske band First Flush er endelig klar med det ventede album Fjorden og med seks spritnye sange får vi hvad vi håbede på.
Albummet lægger ud med den skrøbelige “Det Bliver Aften”, der i de første par minutter blot er en uredigeret vokal og en akustisk guitar. Til sidst i nummeret bliver guitaren dog akkompagneret af et fuldt band, og den autotune-effekt som vi er vant til at høre fra First Flushs forsangere Jonathan West Carstensen og Alexander Weile. På den måde åbner nummeret albummet op, og sætter gang i Fjordens vandløb. Fjorden er en magtdemonstration i at formidle flot lyrik med indielyd og autotune, og da nummeret “Vildgæret Ensomhed” – hvor auto-tune er fraværende – dukker op cirka midt i albummet er det som om det hele går op i en højere enhed.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Puma BlueIn Praise Of Shadows

Den talentfulde engelske producer og sanger Puma Blue er ude med sit debut-album, og det er en minimalistisk sag, der trækker inspiration fra mange forskellige genre. På albumcoveret ser vi manden bag Puma Blue, Jacob Allen, ligge indover en seng, med hovedet dækket af noget stof. Og det illustrerer i virkeligheden meget godt det indtryk pladen giver – den er tilbagelænet, afslappende og hyggelig. In Praise Of Shadows er et alsidigt værk, og selvom de fleste af sangene leder tankerne hen på lo-fi hiphop, er der noter af både R&B, jazz og soul at spore på albummet. Fælles for alle sangene er dog, at Puma Blues hjertelige vokal guider os igennem dem. Vores anmelder har også været på pletten, og du kan læse en gennemgang af albummet her: Tjek det flotte debutalbum ud her:

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

The Weather Station Ignorance

Det canadiske folkband The Weather Station har siden deres debut i 2008, været flittige til at udgive album med jævne mellemrum, og i år er de så tilbage med flotte Ignorance. Ignorance starter ud med den i forvejen udgivne (single) “Robber”, der efter en længere intro, påbegynder folkefesten med en udvidet rytmegruppe og træblæsere. Herefter kommer nummeret “Atlantic”, der også blev udgivet som single. “Atlantic” bevæger sig ligesom “Robber” i lidt dystre toner, dog er der masser af fart på nummeret, og det sætter tempoet for, at resten af pladen kan komme i mål. På Ignorance forlader The Weather Station aldrig helt den dystre stemning, men på numre som “Seperated” og “Heart” formår den canandiske gruppe alligevel at give dine hofter noget svinge sig til – hvis det er det du har lyst til.

Lyt på Spotify
Lyt på Apple Music

Gå heller ikke glip af:
Black Country New Road – For the first time
Bored at my Grandmas House – Sometimes I Forget You’re Human Too
Fremmand – WRONG
Kalaha – Mystafa
Maria BC – Devil’s Rain
Morten Christensen – Hvor Alting Begynder
Sofía Valdés – Ventura
TV Priest – Uppers

Albert Lund Kuhlmann
albertkuhlmann@bandsoftomorrow.com